Sprijinim alaptarea: Aproape De Mame

Sprijinim alaptarea: Aproape De Mame

0

In perioada 1-7 august se sarbatoreste la nivel mondial Saptamana Internationala a Alaptarii, tema anului 2013 fiind “Sprijinirea Alaptarii: Aproape de Mame”. Alimentatia bebelusilor este una dintre cele mai importante decizii luate de parinti pentru copiii lor. Din pacate, studiile arata ca in Romania, rata alaptarii exclusive este de doar 12.6%, plasand tara noastra pe ultimul loc la nivel european.

 

alaptarea
alaptarea

In stransa legatura cu aceste date, Romania este pe primul loc, nedorit, in ceea ce priveste rata mortalitatii infantile. In ciuda faptului ca majoritatea mamelor isi doresc si initiaza alaptarea imediat dupa nastere, se confrunta cu multe piedici. Ele pot veni din partea personalului medical, al familiei sau al societatii, influentand major drumul catre reusita alaptarii.

Va invitam sa ne fiti alaturi in procesul de constientizare si asumare a responsabilitatii rolului pe care fiecare dintre noi il are in sprijinirea alaptarii si a sanatatii copiilor nostri.

Evenimentul va avea loc pe data de 7 august 2013, incepand cu ora 18:00 in cadrul Amfiteatrului Mare al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” (Bd. Iancu de Hunedoara, nr.30-32, sector 1, Bucuresti).

Vom avea alaturi de noi specialisti in alaptare, medici, psihologi, artisti, mame cu experiente deosebite si nu numai. Va asteptam cu multe surprize si premii!

ORGANIZATORI:
Drd. Mihaela Nita, medic pediatru SCUC „Grigore Alexandrescu”, IBCLC, membru ILCA
Eugenia Dobrescu, Managing Mother Mamagazin.ro si Diversificare.ro

SPONSORI:
Aqua Carpatica (http://www.aquacarpatica.com/)
Custom Paper Design (http://www.custompaperdesign.ro/)
Medicover Hospital (http://www.medicover.ro/)