Studiu: Sanatatea nou-nascutului poate fi influentata de alimentatia mamei din timpul sarcinii

Studiu: Sanatatea nou-nascutului poate fi influentata de alimentatia mamei din timpul sarcinii

nou-nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Sanatatea nou-nascutului poate fi influentata de alimentatia mamei din timpul sarcinii, atesta un studiu destul de recent, publicat in cadrul revistei Journal of Clinical Nutrition.

Autorii studiului si-au dorit sa arate faptul ca sanatatea nou-nascutului ar putea fi influentata de acidul docosahexaenoic, continut de uleiul de peste. Acidul docosahexaenoic sau DHA determina un bebelus mult mai sanatos decat cei ai caror mame nu au introdus acest lucru in alimentatia lor, pe parcursul sarcinii.

La studiu a participat un numar de 350 de femei insarcinate. Jumatate dintre acestea au consumat zilnic o pilula ce continea DHA, pe cand cealalta jumatate a consumat o pilula placebo.

Susan Carlson, unul dintre autorii studiului, cercetator in cadrul Centrului Medical din cadrul Universităţii Kansas a reusit sa demonstreze faptul ca introducerea acestui acid gras in alimentatia femeii in timpul sarcinii influenteaza sanatatea  nou-nascutului. Cu alte cuvinte, toate femeile care au consumat pilula cu DHA au adus pe lume bebelusi perfect sanatosi, cu o greutate mult mai ridicata decat cei ai caror mame au consumat pe parcursul sarcinii pilula placebo. In acest mod se arata faptul ca dezvoltarea intrauterina a nou-nascutului ar putea fi influentata pozitiv in cazul in care mama ar beneficia de o alimentatie sanatoasa.

Desi rezultatul studiului nu a dorit sa demonstreze faptul ca pilula ce continea DHA ar putea influenta sau nu nasterea prematura, s-a aratat faptul ca rata prematuritatii este mai mica in cazul in care acest acid gras este consumat de catre mama, doar una din toate aducand pe lume bebelusul mai inainte de termen, comparativ cu cele care devenisera consumatoare de pilule placebo – sapte dintre acestea devenind mame mult mai devreme.

Articole similare