Anestezia epidurala in timpul nasterii – beneficii

Anestezia epidurala in timpul nasterii – beneficii

0
gravida

Anestezia epidurala administrata in timpul nasterii aduce cu ea si o serie destul de mare de beneficii.

In ultima perioada tot mai multe sunt femeile care ajung sa se teama de durerile provocate de contractii, dar si de durata travaliului. Tocmai de aceea, prin administrarea unui anestezic local femeia va putea trece mai usor peste momentul nasterii bebelusului, fiind mult mai relaxata.

gravidaAsadar, iata ce beneficii poate oferi anestezia epidurala in timpul nasterii:

  • anestezia epidurala administrata la timp ii ofera mamei mai multa energie – aceasta va putea face fata mai usor durerilor din timpul travaliului, fiind mult mai puternica decat in cazul in care nu opteaza pentru anestezie. 
  • durerile vor putea fi mai usor de suportat – durerile provocate de contractiile uterine, dar si de dilatarea colului ori expulzia bebelusului vor fi mult mai usor de suportat. Mama nu va mai resimti in acelasi mod intensitatea acestora. Cu toate acestea, isi va putea dirija organismul destul de bine in asa fel incat nasterea sa fie depasita cu bine.
  • prin anestezia epidurala orice viitoare mamica va putea beneficia de un timp suplimentar de odihna – travaliul poate fi extrem de lung pentru unele femei, asa ca prin administrarea acesteia femeia va putea sa se odihneasca si chiar sa atipeasca, cel putin in timpul in care contractiile nu sunt foarte dureroase si nici nu apar la intervale scurte de timp.
  • ofera incredere – prin administrarea anestezicului femeia va fi mult mai increzatoare in fortele sale, cunoscand faptul ca durerile din timpul nasterii pot fi depasite.
  • anestezia administrata in timpul nasterii prin cezariana ii ofera mamei sansa de a-si tine bebelusul in brate chiar din prima clipa, fiind treaza pe tot parcursul sau.

Cu toate acestea, mai inainte de a lua o astfel de decizie este indicat sa va adresati medicului specialist pentru a afla si care sunt riscurile acesteia.

Articole similare