Supraincalzirea organelor genitale masculine poate determina infertilitatea masculina

Supraincalzirea organelor genitale masculine poate determina infertilitatea masculina

0

fertilitateSurprinzator – supraincalzirea organelor genitale masculine poate determina infertilitatea barbatilor!

Una dintre recentele cercetari ale medicului Andreas Jung face referire la influenta pe care o au scaunele de masina incalzite asupra fertilitatii masculine. S-a ajuns, astfel, la concluzia ca sistemul de incalzire al scaunului poate determina infertilitatea barbatului, daunand calitatii spermei, diminuand numarul de spermatozoizi viabili.

Caldura generata de incalzirea scaunului de la masina va determina slaba mobilitate a spermatozoizilor, afectand, in acelasi timp, viabilitatea acestora.

Asadar, specialistii avertizeaza ca petrecerea unui timp mai mare de 90 de minute pe scaunul incalzit al masinii poate determina probleme ale infertilitatii masculine.

Cercetatorii germani au ajuns la aceasta concluzie testand circa 30 de barbati care folosesc astfel de mijoace de incalzire ale masinii. Tinand cont de faptul ca fertilitatea masculina poate fi afectata de incalzirea organelor genitale masculine, specialistii au reusit sa demonstreze acest fapt.

Potrivit medicilor, un efect similar l-ar putea avea si mersul pe bicicleta. Prin folosirea cu regularitate a bicicletei, organele genitale masculine se vor incalzi intr-atat de mult incat calitatea spermei va avea destul de mult de suferit, iar dorinta de a avea un bebelus ar putea fi intarziata.

Tocmai de aceea, in preconceptie specialistii in planning familial recomanda dusurile scurte si mai putin calde si evitarea bailor in cada. Supraincalzirea organelor genitale va genera astfel de probleme.

Asadar, reducerea timpului petrecut in masina prevazuta cu un sistem de incalzire la nivelul scaunelor, dar si evitarea mersului pe bicicleta ori a bailor calde sunt recomandate in perioada preconceptiei.