Greutatea mare a bebelusului la nastere poate conduce la leucemie

Greutatea mare a bebelusului la nastere poate conduce la leucemie

nou-nascut (www.caraj1.com)

nou-nascut (www.caraj1.com)Atunci cand la nastere bebelusul are o greutate mai mare decat cea normala este posibil ca acesta sa fie suspect de leucemie. La fel este si cazul copiilor nascuti mai slabuti decat greutatea normala.

Studiul a fost efectuat de catre Scola de Sanatate Publica Harvard din Statele Unite, iar rezultatele cercetatorilor sunt de parere ca greutatea mare la nastere poate conduce la leucemie acuta limfoblastica.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Studiul a avut la baza o cercetare a unui numar de 16.501 cazuri de copii cu leucemie, iar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca o greutate mai mare sau mai mica la nastere decat cea normala poate conduce la leucemie. Asa se intampla ca din numarul total de copii analizati, aproape 35% s-au nascut cu o greutate extrema la nastere (fie prea mare, fie prea mica). O astfel de afectiune poate aparea la fiecare kilogram adaugat peste media normala a greutatii de la nastere, potrivit cercetatorilor.

De asemenea, studiile medicale arata ca este destul de posibil ca leucemia sa apara la copil inca de cand acesta se afla in burtica mamei, mai ales in cazul bebelusilor supraponderali. De aceea, monitorizarea mamicii efectuata de catre medici pe toata durata sarcinii este obligatorie pentru a preveni astfel de probleme majore.

Parametrii unei greutati normale la nastere se incadreaza intre 2.800g si 4.000g. Astfel, se poate spune ca bebelusii cu o greutate de 2.500 g sunt considerati subdezvoltati, iar cei ce depasesc 4.700g sunt considerati copii uriasi, riscul de leucemie in ambele cazuri fiind la fel de mare.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu