Tabara din care copiii pleaca plangand

bookland      varaParinții si cadrele didactice deopotriva depun eforturi considerabile pentru a-i incuraja pe copii sa invețe cu drag. Din pacate, aceste tentative se soldeaza, de cele mai multe ori, cu un esec, iar cauzele sunt multe si dintre cele mai diverse. Teama de profesori, grija notelor si a temelor sunt doar cațiva factori care transforma bucuria de a invața intr-o corvoada. Activitațile motivante si placute, metodele interactive si diversificate de obținere a unor cunostințe si aptitudini noi sunt metodele de invațare catre care orice copil ar trebui direcționat. Eficiența invațarii practice este susținuta de studiile de specialitate, care demonstreaza ca orice informație este asimilata cu o mai mare usurința si placere atunci cand este oferita in afara cadrului formal de studiu.

Un exemplu care vorbeste de la sine este experiența educaționala memorabila de care s-au bucurat copiii prezenți in Tabara Coolturala BookLand. Structurata pe 2 module, a cate o saptamana fiecare, cea de-a doua ediție a taberei s-a desfasurat in doua locații diferite, in Munții Apuseni la Pensiunea „Sub Piatra” si pe Valea Lotrului la Pensiunea „Valahia”. Cu un concept inovator la baza, copiii cu varsta cuprinsa intre 10-18 ani au avut parte de un mix echilibrat de activitați culturale, cognitive si distractive. Astfel, pe parcursul celor sapte zile petrecute in tabara, 100 copii din peste 30 orase au descoperit frumusețea invațarii practice, fara stresul notelor, chiar in mijlocul naturii.

Distracția disciplinata a fost cuvantul de ordine, fiecare activitate fiind atent gandita cu scopul de a susține dezvoltarea personala, stimularea inteligenței emoționale si creativitatea copiilor. Sursele de entertainment nu au fost deloc puține si, in decursul urmatoarelor zile, insusirea tehnicilor de supraviețuire, cunoasterea punctelor cardinale, cursurile de fotografie, pescuit sportiv si sah, workshop-urile de oratorie si dezbateri i-au incurajat pe cei mici sa cunoasca, sa isi provoace mintea, sa faca schimb de idei si sa experimenteze lucruri noi.

Asistați in permanența de cadre specializate, copiii prezenți in tabara au avut ocazia sa exploreze zonele turistice din imprejurimi. Schitul Sub Piatra, Pestera lu’ Papara, Cascada Pisoaia, Dealul cu melci, Casa memoriala Avram Iancu, Cascada Sipote si Salina Turda s-au numarat pe lista atracțiilor turistice pe care copiii din Munții Apuseni au avut oportunitatea sa le viziteze, in timp ce Cascada Lotrisor, Manastirea Cozia, Parcul Național Cozia, Pestera Cascadelor, Cascada Vizuinilor si Hidrocentrala Ciunget au fost destinațiile care i-au fascinat pe cei de pe Valea Lotrului.

Fiecare zi petrecuta in tabara a beneficiat si de prezența unui invitat special, copiii avand ocazia sa ii intalneasca si sa fie inspirați de campionul la sah Marius Ceteras, actorul Vasile Calofir, presedintele Federației de Handbal Alexandru Dedu, presedintele Toastmasters Timisoara, Marius Cazacu, trainerii Ina Custura, Madalina Serban si Shadi Hassan.

 

BookLand e oaza mea de linistea… si aceasta <Oaza> pe termen lung imi sporeste moralul si imi da increderea de care aveam nevoie. In ultimile zile s-au creat niste intalniri rare in doua dintre multele tabere pe care si le-ar dori si organizatorii (carora le mulțumesc sincer pentru invitație). Da, cred ca suntem destui care ne dorim exemplul BookLand insa trebuie doar sa facem un singur gest, sa ne punem in miscare! E o datorie sa transmitem, sa vorbim cat mai mult despre ceea ce se intampla la conferințe si prin tabere. Am intalnit copii senzaționali, absolut speciali, talentați si cred ca le-as mulțumi si lor cu o plecaciune imensa daca nu mai intai le-as mulțumi parinților care mai au astfel de “preocupari”. Mulțumesc Mihaela, mulțumesc Doris, Alexandra, Dan! Si multe pupicuri tuturor copiilor!”, ne-a marturist actorul Vasile Calofir.

Inteligenta emoționala joaca un rol esențial pentru viitorul oricarei persoane din societate. Prin activitațile culturale educative care umpleau toata ziua cu buna dispoziție si dezvoltare, tabara Bookland a contribuit la dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor. Sa reusesti sa creezi activitați antrenante pentru tineri cu varste intre 10 si 18 ani care sa-i dezvolte in acest domeniu nu este simplu, insa aici s-a atins acest obiectiv. Ma uitam la modul in care se desfasura intreaga tabara si, cu zambetul pe buze stateam, ma gandeam: „Ce mult mi-ar fi placut sa existe astfel de tabere cand eram si eu de varsta lora...”, a declarat Ina Custura, trainer & co-founder „Calatorii prin Sunet”.bookland vara 2

„Am fost placut surprinsa de implicarea celor de la Asociația BookLand. Tabara coolturala este mai mult decat joaca si recreere. Este o investiție in fiecare copil in parte, este timp de calitate petrecut alaturi de oameni valorosi, este atenție si dedicare pentru fiecare personalitate. Pentru un om care a lucrat numai in programe cu adulți, experiența de consiliere profesionala pe care am avut-o cu copii din tabara a fost revelatoare. Nu ar trebui sa uitam nicio clipa forța creatoare a acestor copii si capacitatea lor nemasurata de absorbție a informației. Este de datoria noastra sa gasim parghiile prin care sa le incitam si sa le satisfacem curiozitatea. Tabara coolturala organizata de BookLand s-a dovedit a fi soluția pentru mai bine de 50 de copii.”, a spus Madalina Serban, GCDF trainer, supervisor & career counselor (www.consilierincariera.ro).

Iar serile au fost departe de a fi considerate plictisitoare, copiii au petrecut la Pijamas party, s-au bucurat de seara de film si teatru si si-au impartasit cele mai frumoase fotografii si amintiri la un foc de tabara.

Ce-a de-a doua ediție a Taberei Coolturale Bookland isi inchide porțile si de aceasta data cu multe amintiri frumoase, experiențe de neuitat si cu un bagaj de cunostințe imbogațit. La cererea copiilor si a parinților incantați de feedbackul acestora, se va organiza o tabara de iarna pentru toți participanții.

Mai multe detalii si informații despre Tabara Coolturala pewww.book-land.ro/tabara

bookland vara 3

 

 

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare