Scutecele ecologice – o alternativa eficienta sau nu?

Scutecele ecologice – o alternativa eficienta sau nu?

0

DSC_2773Daca vorbim despre scutece ecologice trebuie sa facem referire la 2 lucruri: scutecele de panza si scutecele ecologice de unica folosinta. De ce ai schimba scutecele obisnuite cu scutecele ecologice? Ei bine, multi parinti sunt de parere ca micutii lor sunt mai in siguranta cu astfel de scutecele pentru ca nu contin niciun fel de substante chimice. In plus, mediul este protejat. 

Daca te preocupa sanatatea bebelusului si ecologia, atunci scutecele ecologice sunt alegerea perfecta. Copilasul va fi protejat fie ca doarme linistit in patut, fie ca se joaca energic, iar scutecelul folosit va fi reciclat.

Caracteristicile scutecelor ecologice de unica folosinta

Eficiente, absorbante, confortabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Aceste scutece reprezinta o alternativa pentru parintii care nu doresc sa foloseasca scutecele obisnuite, dar nici nu au timp de scutecele de panza. Iata ce trebuie sa stii despre scutecele ecologice de unica folosinta:
1. Invelisul si umplutura sunt biodegradabile
2. Sunt facute din materiale vegetale, reciclate
3. Sunt lipsite de parfum si de clor, deci copilasul nu risca sa faca alergie
4. Nu contin fibre tratate chimic
5. Sunt la fel de comode precum scutecele obisnuite

Caracteristicile scutecelor refolosibile

Scutecele din panza sau alte fibre naturale se pot spala si refolosi de mai multe ori la rand. Nu contin substante chimice, sunt confectionate din materiale vegetale si sunt si mai ieftine. Totusi, pe langa toate aceste beneficii, exista si un mare dezavantaj: timpul pierdut cu spalatul si uscatul scutecelor. Iata care sunt caracteristicile principale ale scutecelor refolosibile:
1. Sunt ecologice si biodegradabile
2. Reprezinta o alternativa mai ieftina
3. Nu provoaca probleme de piele copilasilor
4. Copii care le poarta se obisnuiesc mult mai repede sa faca la olita
5. Nu au parfum sau miros daca optati pentru un detergent bio sau inlocuiti balsamul de rufe cu otet de mere. Multe mamici recomanda otetul de mere pentru ca lasa hainele proaspete, fara miros si pastreaza culorile vii
6. Sunt si foarte confortabile
7. Nu contin plastic, organisme modificate genetic…nimic inafara de fibra vegetala (care de cele mai multe ori este de bumbac).

In concluzie, scutecele ecologice sunt confortabile, sigure pentru bebe si prietenoase cu mediul inconjurator. Totusi, decizia iti apartine. Informeaza-te in legatura cu toate tipurile de scutece si alege varianta cea mai buna pentru micutul tau, dar si pentru bugetul pe care il ai la dispozitie. Tu ce scutece crezi ca sunt mai bune pentru ingerasul tau?