Te-ai saturat sa mai tipi la copilul tau? 6 sfaturi sa renunti...

Te-ai saturat sa mai tipi la copilul tau? 6 sfaturi sa renunti la acest obicei

0

Daca esti parinte, cu siguranta ai ajuns la momentele de maxim stres, cand copiii au apasat toate butoanele posibile, nervii tai sunt intinsi si te trezesti tipand cat te tin plamanii. Apoi te simti secatuit, suparat, frustrat, vinovat ca iar ai tipat la copilul tau, desi ti-ai promis de sute de ori ca nu vei mai face asta.

Va prezentam un scurt ghid de comunicare eficienta, elaborat de Janet Lehman, cofondatoarea site-ului EmpoweringParents.com.

De ce tipa parintii la copii

Cei mai multi parinti tipa la copiii lor in momentul in care sunt foarte frustrati. Fix in acel moment isi pierd controlul si cred ca nu mai exista alta optiune. Cu alte cuvinte, nu te gandesti ce faci, ci doar reactionezi la stimuli. In plus, sunt situatii cand parintele nu raspunde fix la comportamentul copilului din acel moment, ci isi aduce aminte de toate incidentele anterioare. Iar rabufnirea este cu atat mai mare.

Este adevarat, nimeni nu este perfect si, oricat de vinovat te-ai simti ca iarasi ai tipat, poti invata din greseli. Faptul ca mai tipi din cand in cand la copilul tau nu te transforma intr-un parinte rau.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

sursa foto: prekandksharing.blogspot.com