Tendintele sexuale in adolescenta

Tendintele sexuale in adolescenta

tanara adolescenta (http://3.bp.blogspot.com)

tanara adolescenta (http://3.bp.blogspot.com)In adolescenta cei mai multi dintre noi am incercat cateva strategii de autocunoastere. Ne-am dorit sa exploram cam tot ceea ce era interzis pana nu demult de catre parinti – chiar si sexul.

De cele mai mult ori, relatiile sexuale din adolescenta devin o adevarata cursa pentru cunoasterea propriei identitati, dar si pentru imitarea comportamentului celor din jur. Asa se intampla ca de regula tinerii sunt tentati sa isi imite prietenii atunci cand vine vorba de sex. Daca prietenul cel mai bun se confeseaza si iti explica ca deja si-a inceput viata sexuala, mai mult ca sigur vei fi tentat sa il urmezi si sa incerci sa simti si tu ceea ce el a trait in timpul actului sexual.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De regula, prieteniile din adolescenta isi pun amprenta asupra propriei tale personalitati. Intr-un cuvant prin anturaj va trebui sa incerci sa te identifici, cu ajutorul prietenilor iti vei defini propria persoana, devenind ori un leader ori un supus al grupului din care faci parte. Insa, de cele mai multe ori, apartenenta ta la membrii grupului din care faci parte te ajuta sa strabati mai usor drumul spre maturitate.

Asa ca, pe masura ce cresc, copiii incearca sa uite de sfaturile parintilor si sa urmeze aproape in totalitate ceea ce le sugereaza prietenii. La fel de adevarat este si situatia in care acestia preiau si lucrurile negative ale grupului, neglijandu-si familia, consumand droguri sau incepandu-si viata sexuala intr-un moment in care nu se simteau pregatiti cu adevarat.

Intr-un cuvant, multi dintre adolescenti creaza o anumita dependenta de membrii grupului din care fac parte, ajungand in acest fel sa le fie dirijata viata intr-o anumita directie de catre acestia, uitand de propria lor individualitate.

Situatia ia o cu totul alta intorsatura in momentul in care adolescentul creste, se dezvolta, ajunge la maturitate. Astfel, el incepe sa isi uite leaderii din grupul din care facea parte, le uita parerile si incearca sa isi creeze propria sa conduita si personalitate, fie ea si sexuala. In acest fel, mai mult ca sigur adolescentul ajuns la maturitate va uita de tendintele sexuale sugerate de prieteni si va intretine relatii intime cu partenera abia atunci cand se va considera indeajuns de pregatit.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu