Tort de casa Raffaello

Gustul special al bomboanelor Raffaello, acum într-un tort de casa. Cere rabdare, dar rezultatul va fi delicios. Truc: în crema de branza poti pune si arahide, ca sa semene cat mai mult cu bomboanele.

Ingrediente:

Pentru blat:

– 5 albusuri de oua mari
– 120 ml lapte
– 1 lingura esenta de cocos
– 300 g faina
– 1 cana cu migdale macinate
– 450 g zahar (2 cesti)
– 2 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita sare
– 230 g unt nesarat, la temperatura camerei
– 360 ml lapte de cocos neîndulcit

Pentru umplutura de branza:
– 250 g crema de branza dulce (mascarpone)
– 120 g unt nesarat, la temperatura camerei
– 1 cana cu fulgi de nuca de cocos
– 2 cesti cu zahar pudra

Pentru crema de unt:
– 6 albusuri de ou
– 50 g zahar
– 150 ml apa
– 1/2 cana cu zahar pudra
– 1/4 lingurita sare de lamaie
– 2 cesti cu unt nesarat, la temperatura camerei
– 1 lingurita esenta de cocos

Pentru glazura:
– 170 g ciocolata alba
– 5 linguri lapte condensat (10 cutiute de lapte pentru cafea)

– fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
1. Preîncalzeste cuptorul la 180° C si unge cu ulei doua forme de tort, care sa aiba minimum 3 cm înaltime, pentru ca blatul sa aiba loc sa creasca. Pune albusurile într-un bol si amesteca-le usor. Adauga cei 120 ml (o jumatate de cana) de lapte si esenta de nuca de cocos si omogenizeaza. Da-le deoparte.
2. Într-un vas de mixer, combina faina, migdalele, zaharul, praful de copt si sarea. Adauga laptele de cocos si untul si amesteca la viteza mica, pana omogenizezi. Creste viteza la una medie si amesteca aproximativ 2 minute, pana obtii o compozitie care se desprinde de pe peretii vasului. Adauga amestecul de albus de ou în trei etape, avand grija ca între o doza si alta aluatul sa se desprinda din nou de pe peretii vasului.
3. Împarte aluatul în doua, pune-l în formele pregatite si da la cuptor pentru aproximativ 60 de minute (inverseaza blaturile între ele dupa prima jumatate de ora) sau pana cand poti introduce o scobitoare în blat, iar aceasta iese curata. Lasa sa se raceasca.
4. Pentru crema cu branza, bate untul la viteza mare, pana devine spuma. Adauga branza si zaharul si continua sa amesteci, apoi – fulgii de nuca de cocos. Pune crema deoparte.
5. Pentru crema cu unt, pune albusurile în mixer si bate-le la viteza mare. Adauga sarea de lamaie si un varf de cutit de sare. Între timp, prepara un sirop de zahar, punand 50 g de zahar într-un vas si turnand peste el cei 150 ml de apa. Odata ce siropul ajunge la 110° C (verifica, folosind un termometru), iar albusurile s-au întarit, da mixerul la viteza mica si toarna siropul în albusuri. Creste apoi viteza mixerului la o valoare medie, iar în cele din urma, la o valoare mare, si amesteca 10 minute, pana ce obtii un amestec cu textura lucioasa, ca o bezea, tare la atingere.
6. Taie untul cubulete si adauga cate un cubulet în bezeaua din mixer. Amesteca la viteza medie. Adauga zaharul pudra cernut si foloseste mixerul la viteza mare. Crema de unt va începe sa se coaguleze, dar nu îti faceti griji. Continua sa amesteci si vei obtine o compozitie omogena. Dupa 2-3 minute, crema de unt trebuie sa devina cremoasa si pufoasa.
7. Pentru glazura, topeste ciocolata la bain-marie si toarna în ea laptele condensat. Asambleaza tortul: unge primul blat cu jumatate din cantitatea de crema de unt, adauga într-un singur strat crema de branza si apoi continua cu al doilea strat de crema de unt. Asaza deasupra al doilea blat de tort si toarna glazura calda de ciocolata alba. Daca vrei, taie blaturile în doua si alterneaza straturile de crema diferit. Presara peste ele fulgi de nuca de cocos. Da la rece, la frigider, minimum 30 de minute înainte de taiere.

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare