Tort de morcovi

Tort de morcovi

0

Iata reteta celui mai sanatos tort din cate exista – usor, bogat in ingrediente valoroase si usor de preparat. De data asta chiar o sa te bucuri cand cel mic o sa mai ceara o felie. Recomandarea noastra este sa nu fie mancat proaspat, daca mai sta putin, va fi mai gustos. Timp de preparare 30 de minute.

tort de morcoviIngrediente
4 morcovi,
1 ceasca cu varf de faina,
2 oua,
2/3 ceasca de zahar brun,
1 lingurita zahar vanilat,
1 lingurita de scortisoara,
2 lingurite praf de copt
2 linguri de suc de portocale,
6 caise uscate,
un varf de cutit de sare

Modul de preparare
Ouale se amesteca cu zaharul brun. Caisele se oparesc in apa fiarta, se scurg si se toaca fin. Morcovii se curata, se spala, se sterg si se dau pe razatoarea fina. Se adauga peste morcovi ouale batute, sucul de portocale, faina si caisele maruntite. Pune un pic de sare, scortisoara, zaharul vanilat si praful de copt. Amesteca in mod continuu pana cand ingredientele isi combina pe deplin aromele si totul devine o masa omogena. Unge o tava rotunda cu unt, presara putin pesmet si toarna compozitia in tava. Se coace la cuptor timp de 35-40 de minute la 175° C.