Tratamentul anovulatiei

Tratamentul anovulatiei

0
ovar-polichistic1

clomifen

Picture 1 of 2

Nu putine sunt femeile care se confrunta cu anumite stadii de infertilitate provocate de anovulatie.

Anovulatia reprezinta incapacitatea ovarelor de a produce un ovocit in fiecare luna. Ca atare, femeia aflata intr-o astfel de situatie se afla in imposibilitatea de a ramane insarcinata.

Menstruatia apare la un interval de 28 de zile. Cele 28 de zile sunt urmate de o sangerare lunara. In cazul in care femeia se confrunta cu anovulatie, atunci perioada menstruala este mai mare de 35 de zile, putand exista situatii in care sangerarea sa se produca la un interval de aproximativ 180 de zile. In cazul in care acest interval de 180 de zile este depasit, putem vorbi despre amenoree.

Stresul, chisturile ovariene, disfunctii ale glandei tiroide sunt doar cateva cauze care pot determina anovulatia. Cu toate ca anovulatia reprezinta imposibilitatea ovulului de catre ovare, sangerarile menstruale se vor putea produce chiar si atunci cand femeile se gasesc intr-o stare anovulatorie.

Dupa efectuarea unor investigatii de specialitate, medicii iti pot recomanda anumite medicamente care sa te ajute sa iti recapeti functia fertila a organismului. De cele mai multe ori Clomiphene citrate reprezinta una dintre cele mai des intalnite metode de tratament pentru anovulatie. Ca urmare a administrarii unui astfel de tratament aproximativ 50% dintre paciente au avut ovulatie, iar 31% dintre femei au reusit sa ramana insarcinate. Pergonal reprezinta un alt medicament pentru stimulare ovariana.

Cu toate acestea, in cazul in care banuiesti ca te afli intr-unul dintre cazurile de anovulatie este indicat sa te adresezi medicului specialist pentru depistarea cauzelor si tratarea simptomatologiei. Nu este recomandata automedicatia.

Foto: http://www.fertilitate.net / http://www.stilcool.ro

Articole similare