Trei pozitii corecte de alaptat

Trei pozitii corecte de alaptat

Pozitiile de alaptat creaza o stare de confort atat pentru mama, cat si pentru copil. In plus, prin alegerea unei pozitii de alaptat corecte, sugarul va fi ferit de pericolele regurgitarii.

Pentru ca mama sa se poata obisnui cu alaptarea este bine sa incerce sa stea cat mai comod, alaptandu-l corect, fiind ferita de eventualele episoade de disconfort ce pot aparea in primele momente in care bebelusul este pus la san.

Pozitia “in sezut” alaptare 3

Aceasta pozitie ii ofera mamei confortul necesar. Aceasta se va aseza comod in pat ori pe un fotoliu, sprijinindu-se de perne. Va tine bebelusul in brate, sprijinindu-i capul si corpul cu o mana, iar cu cealalata ii va sustine piciorusele.

Pozitia “culcata pe o parte”alaptare 2

Mama va sta intinsa in pat pe o parte, punand copilul paralel cu corpul sau, foarte aproape de san. Aceasta pozitie va putea sa ii creeze mamei confortul necesar, fiind recomandata mai ales in cazul nasterilor prin cezariana. Alegand sa isi alapteze bebelusul astfel, mama va putea adormi odata cu el…

Pozitia “minge de rugby”alaptare 4

Bebelusul va fi sustinut pe antebratul mamei, avand grija la sustinerea capului cu mana, cu picioarele asezate inspre spatele mamei si cu capul indreptat catre san. Este una dintre pozitiile recomandate in cazul nasterilor prin cezariana atunci cand mama are nevoie de odihna.