Cum gestionam supararile dintre frati?

Cum gestionam supararile dintre frati?

0

copiiAtunci cand ai doi copii va trebui sa stii ca intre ei certurile sunt inevitabile. Indiferent de motiv, micile suparari isi fac aparitia cu regularitate, determinand probleme stresante intre membrii familiei.

Rolul parintilor este hotarator in astfel de situatii. Cu ajutorul unor reguli bine cunoscute de cei doi fratiori lucrurile vor putea merge pe fagasul lor normal, iar supararile dintre ei nu isi vor mai face aparitia.

Nu de putine ori vei observa ca proprii copii ajung sa se certe pentru ca nu isi doresc sa imparta jucaria recent cumparata sau atunci cand fiecare dintre ei ravneste la dragostea parintilor.

Chiar daca ultimul copil are nevoie de mai multa ingrijire, nu il trata cu indiferenta pe cel mai mare intrucat mai mult ca sigur acesta va deveni gelos si va dori sa compenseze aceasta frustrare prin crearea unei stari de tensiune intre el si fratele mic. Implica-l in activitatile de crestere si ingrijire ale celui mic, stimuland in acest mod instinctul fratern.

Ori de cate ori esti mai libera incearca sa iti faci timp pentru amandoi. Mergeti impreuna in parc, la joaca, la teatru sau la film. In acest fel, ambii copii se vor simti la fel de rasfatati.

In cazul in care niciunul nu vrea sa cedeze este indicat sa te implici in relatia dintre ei stabilind anumite reguli clare pe care sa le respecte cu strictete. Ori de cate ori unul va gresi ia masurile necesare pentru restabilirea ordinei si disciplinei in familie. Chiar si asa, nu te astepta ca atunci cand certi unul dintre copii celalalt sa iti devina aliat…vei putea observa ca lucrurile stau exact invers – copiii se cearta, dar se si apara cu aceeasi inversunare.

Cu toate acestea, nu privi lucrurile atat de serios. Orice cearta dintre frati este trecatoare. In fond, relatiile dintre cei doi se bazeaza pe multa dragoste si prietenie…care vor dainui o viata…