Trotineta cu 2 roți vs. Trotineta cu 3 roți

Trotineta cu 2 roți vs. Trotineta cu 3 roți

0

Plimbările cu trotineta sunt o adevărată plăcere pentru copii! Părul în vânt, senzația de libertate, viteza și distracția alături de prieteni sau de familie sunt în acest fel mereu garantate… Însă cum să alegi o trotinetă copii, în așa fel încât să fii convins că micul tău pui este mereu în siguranță? Ar trebui oare să optezi pentru un model clasic cu două roți sau să te lași sedus de trotineta cu trei roți?

 

Beneficiile trotinetei pentru copilul tău

Ieșirile cu trotineta pentru copii sunt o activitate ideală pentru cei mici. În primul rând, este un hobby care a rămas extrem de apreciat de cei mai tineri, și care le permite să se distreze ore lungi și în condiții de siguranță completă, cu o protecție adecvată.

În plus, trotineta le dă șansa de a se bucura de aer liber, de soare și de activitate.

Iar dacă nu știai, poți afla acum că trotinetele sunt un instrument minunat pentru dezvoltarea psihomotorie, ce îi permit copilului să învețe să-și coordoneze gesturile și mișcările, în timp ce își controlează și echilibrul. Ieșirile cu trotineta sunt, de asemenea, o activitate sportivă reală, cu ajutorul cărora îi oferi copilului posibilitatea de antrenament, alături de prieteni sau în familie.

 

De ce o trotinetă cu 3 roți?

Deși trotinetele tradiționale au de obicei doar două roți, multe modele de trotinete ieftine cu trei roți au din ce în ce mai mult succes pe piață. Așadar, atunci când îți dorești să găsești varianta ideală de trotinetă pentru copilul tău, nu ezita să analizezi câteva minute și această alternativă, care poate fi interesantă în unele cazuri. Și, mai ales, ține cont de vârsta și gradul de dezvoltare al copilului tău!

Deși am arătat mai sus că trotineta este o modalitate foarte bună de a stimula dezvoltarea psihomotorie a copilului, este important să știi că între 2 și 4 ani sincronizarea mișcărilor micuțului sportiv, precum și echilibrul acestuia, nu sunt la parametri cei mai înalți. De aceea, atunci când cauți o trotinetă ideală pentru un copil cu vârsta sub 4 ani, poți opta în mod foarte fericit pentru un model de trotinetă cu trei roți.

 

Când să optezi pentru trotineta cu 2 roți?

În ceea ce privește trotineta cu două roți, aceasta rămâne modelul cel mai clasic și mai răspândit și vei găsi destule oferte extrem de atractive pe Mykitty.ro atunci când cauți soluții cu preț rezonabil pentru copilul tău.  

Când să îi iei trotinetă cu două roți? Atunci când simți că are un control perfect al trotinetei sale cu trei roți, îl poți ajuta să își stimuleze dezvoltarea psihomotorie și controlul echilibrului, trecând la modelul tradițional pe două roți. La fel cum trecerea de la bicicleta cu roți ajutătoare sau de la rotile la role înseamnă un pas în plus către adolescență, la fel se întâmplă și când treci de la trotineta cu trei roți la cea cu două roți.

Pe de altă parte, dacă fiul sau fiica ta nu a încercat niciodată să meargă pe o trotinetă, fie ea și cu trei roți, îi poți cumpăra direct un model cu două roți, dacă a trecut de vârsta de 4 ani. Deși încă se află într-o fază de învățare a echilibrului și a coordonării mișcărilor, la această vârstă copilul poate stăpâni destul de bine mersul pe trotineta pentru copii cu două roți. În plus, pentru că este ceva mai dificil de stăpânit, trotineta cu două roți îl va ajuta să se dezvolte fizic mai repede.

foto: shutterstock