Trucuri anti-colici traditionale

Trucuri anti-colici traditionale

0
colici bebelusi (www.macleodchiropractic.com)

colici bebelusi (www.macleodchiropractic.com)Daca dintr-o data cel mic plange fara intrerupere fiind destul de agitat, cu siguranta problemele colicilor sunt de vina. Niciun bebelus nu plange daca nu ii este foame, nu doreste sa fie schimbat, daca nu ii este frig, cald, foame sau sete sau daca nu are….colici.

Colicii abdominali apar in jurul varstei de 6 saptamani si trec undeva mai tarziu de 4 luni de viata. Simptomatologia durerilor de colici se manifesta prin stare generala de inconfort si plans neintrerupt. Desi s-a incercat sa se demonstreze care sunt cauzele aparitiei colicilor, nu s-a putut depista precis. Ceea ce putem spune este ca aparitia colicilor nu este datorata modului de ingrijire al bebelusului, iar calmarea acestuia este obligatorie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Durata durerilor datorate colicilor este de 3-4 ore, timp in care bebelusul plange neincetat, tipa, are crampe abdominale, intr-un cuvant o stare permanenta de rau ce poate fi foarte greu calmata.

Cu toate ca este o situatie destul de neplacuta, nu trebuie sa intrati in panica intrucat plansul acestuia nu ii pune in pericol sanatatea. O stare de agitatie a mamei ii poate mari disconfortul avut.  Incercati sa calmati bebelusul si sa apelati la toate trucurile care ii pot readuce starea de bine.

Iata cateva trucuri din batrani pentru calmarea durerilor de colici:

  • Foloseste apa de colici de la farmacie care poate calma intensitatea durerii bebelusului;
  • Infasati bebelusul intr-o paturica calduroasa si moale – se va mari gradul de caldura, in acest fel colicile disparand;
  • Leganati-l in brate pentru a-l ajuta sa se calmeze;
  • Mergeti la plimbare – schimbarea de temperatura fiind un factor favorizator;
  • Incercati sa puneti in apropierea bebelusului un calorifer – orice sursa de caldura ii va diminua durerile;
  • Incercati sa puneti muzica, dar cu o tonalitate mai inceata – asa, micutul se va concentra asupra sunetelor auzite decat asupra durerilor de burtica;
  • Masati burtica bebelusului incet cu ulei de corp;
  • Jucati-va cu el – folositi-va de jucarii si desene cat mai viu colorate;
  • Spuneti-i o poezie sau un cantecel cu care l-ati obisnuit de cand era in burtica.Articole similare

0

Fara comentarii

Lasa un comentariu