Tulburari ale somnului in adolescenta

Tulburari ale somnului in adolescenta

Insomnia

Picture 1 of 2

Somnul este cea una din cele mai importante necesitati ale omului, insa multe persoane au probleme cu somnul uneori, mai ales in timpul adolescentei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Adolescentii isi petrec o treime din zi dormind, ceea ce inseamna ca pana la varsta de 15 ani, au petrecut aproximativ 5 ani din viata dormind. Poate parea foarte mult timp irosit, insa nu este deloc asa, somnul este vital pentru a avea un organism sanatos.

Insomnia este considerata ca fiind cea mai frecventa tulburare de somn la adolescenti. Majoritatea adolescentilor au nevoie de 9-10 ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, studiile arata ca majoritatea adolescentilor dorm doar 6-7 ore in fiecare noapte. Daca nu dorm suficient, este posibil sa apara probleme, acestia sunt predispusi sa adoarma in clasa, devin irascibili, au dificultati in a se trezi dimineata, dificultati de concentrare.

Cantitatea necesara de somn ajuta la sanatate mintala si ajuta organismul din mai multe puncte de vedere. Reparatia celulelor: somnul incetineste metabolismul, bataile inimii, cursul respiratiei, care ajuta organismul sa se refaca dupa o activitate fizica.

Adolescentii pot avea probleme cu somnul, in special daca acestia sunt ingrijorati, fie au baut prea multa cofeina sau petrec prea mult timp la calculator sau televizor.

Foto: www.modista.ro / www.medipedia.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu