Tulburari ale somnului in adolescenta

Tulburari ale somnului in adolescenta

0

Insomnia

Picture 1 of 2

Somnul este cea una din cele mai importante necesitati ale omului, insa multe persoane au probleme cu somnul uneori, mai ales in timpul adolescentei.

Adolescentii isi petrec o treime din zi dormind, ceea ce inseamna ca pana la varsta de 15 ani, au petrecut aproximativ 5 ani din viata dormind. Poate parea foarte mult timp irosit, insa nu este deloc asa, somnul este vital pentru a avea un organism sanatos.

Insomnia este considerata ca fiind cea mai frecventa tulburare de somn la adolescenti. Majoritatea adolescentilor au nevoie de 9-10 ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, studiile arata ca majoritatea adolescentilor dorm doar 6-7 ore in fiecare noapte. Daca nu dorm suficient, este posibil sa apara probleme, acestia sunt predispusi sa adoarma in clasa, devin irascibili, au dificultati in a se trezi dimineata, dificultati de concentrare.

Cantitatea necesara de somn ajuta la sanatate mintala si ajuta organismul din mai multe puncte de vedere. Reparatia celulelor: somnul incetineste metabolismul, bataile inimii, cursul respiratiei, care ajuta organismul sa se refaca dupa o activitate fizica.

Adolescentii pot avea probleme cu somnul, in special daca acestia sunt ingrijorati, fie au baut prea multa cofeina sau petrec prea mult timp la calculator sau televizor.

Foto: www.modista.ro / www.medipedia.ro