„Un lup, o capra si trei iezi” la Teatrul Ion Creanga

„Un lup, o capra si trei iezi” la Teatrul Ion Creanga

0
capra cu trei iezi

capra-cu-trei-iezi

Picture 1 of 1

„Un lup, o capra si trei iezi” este un spectacol de teatru care poate fi admirat joi, 16 februarie, ora 10.00, la Teatrul Ion Creanga.

Punerea în scenă a poveştii lui Creangă sub forma unei comedii muzicale interactive, cu dans şi cuplete pline de aluzii contemporane familiare copiilor, doreşte să fie atractivă pentru publicul de azi. Astfel, Lupul îşi cântă partitura pe ritm dance, Iezii fac primii paşi în premergător, Capra merge pe trotinetă, Fierarul foloseşte un instrumentar modern de subţiere a glasului.
Prin procedeul de teatru în teatru -o poveste inclusă în altă poveste- spectatorii urmăresc, pe lângă povestea lupului, a caprei şi a iezilor, şi povestea producerii spectacolului. Povestitorul din cărţile de poveşti, este, în lumea teatrului, regizorul, cel care dirijează toate elementele scenei. El decide asupra conţinutului piesei, distribuie şi îndrumă actorii, dă un rol şi semnificaţie decorului şi costumelor concepute de scenograf, introduce pasajele muzicale create de compozitor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

În distribuție:
Povestitorul: Gabriel Coveşeanu
Lupul: Ionuţ Ciocia
Capra: Anca Zamfirescu
Iedul cel Mic: Liliana Donici
Iedul cel Mijlociu: Miruna Ionescu/Ilinca Atanasiu
Iedul cel Mare: Camelia Andriţă
Fierarul: Cristian Boieriu

Regia: Cornel Todea
Scenografia: Viaceslav Vutcariov
Muzica: Eduard Jighirgiu
Coregrafia: Păstorel Ionescu

Foto: http://www.fundatiadanvoiculescu.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu