Un par mai sanatos

Un par mai sanatos

0
par_lung

femeie-spalat-cap_d736d419ae

Picture 1 of 2

Mentinerea sanatatii parului reprezinta principala preocupare pentru orice femeie. Oricat de mult ne-am dori, nu toate femeile sunt inzestrate cu un par de invidiat. Cele mai multe probleme care tin de sanatatea parului apar imediat dupa prima sarcina, dar si atunci cand acesta este vopsit cu regularitate, intins cu placa sau ondulat artificial.

Atunci cand te confrunti cu o problema serioasa la nivelul parului este indicat sa te adresezi medicului specialist. Cumpararea unor produse pentru sanatatea parului nu este intotdeauna cea mai buna solutie.

In cazul in care parul iti cade in cantitati destul de mari nu trebuie sa te sperie prea tare. Cel mai probabil podoaba ta capilara se afla intr-un proces de regenerare.

Ingrijirea incorecta a parului, stresul, mostenirea genetica alimentatia nesanatoasa, mediul poluant, precum si utilizarea unor produse nepotrivite sunt cativa factori care determina o sanatate precara a firului de par.

Firul de par este alcatuit din cheratina, in interior, precum si din teaca la exterior. Teaca este cea care este cea mai afectata atunci cand firul de par intra in contact cu factorii de mai sus, determinanad caderea sa, dar si un aspect inestetic, firav.

Mineralele, apa, vitaminele si proteinele sunt cateva lucruri care te vor ajuta sa ai un fir de par sanatos. In cazul in care vei reusi sa duci un stil de viata echilibrat vei putea beneficia de stralucirea podoabei capilare. Ori de cate ori problemele se agraveaza este indicat sa te adresezi medicului specialist care iti va putea acorda cele mai potrivite sfaturi.

Foto: http://sanatate.bzi.ro / http://www.libertatea.ro

Articole similare