Cantitatea de lapte praf consumata de bebelus pe zi

Cantitatea de lapte praf consumata de bebelus pe zi

0
lapte-praf

lapte-praf-pentru-194-de-bebelusi-434x326

Picture 1 of 2

In cazul in care optati pentru hranirea bebelusului cu lapte praf inca din primele clipe de viata este indicat sa respectati cantitatile recomandate de catre medic. Cu toate acestea, in cazul in care bebelusul nu mai doreste sa manance nu este bine sa il fortati sa consume intreaga cantitate doar de dragul bifarii unei alte mese complete.

In functie de varsta, fiecare bebelus are un program diferentiat de masa, astfel:

  • Intre 0 si 2 luni bebelusul mananca la un interval de trei ore;
  • Intre 2 si 4 luni, bebelusul mananca la un interval de 4 ore;
  • Dupa 4 luni bebelusul mananca la un interval de 5 ore.

Cu toate acestea, programul de mai sus reprezinta doar un indicator. In cazul in care bebelusului i se face foame mai devreme nu ezitati si acordati-i portia de laptic.

Cantitatea de lapte praf pe care va trebui sa i-o administrati este si ea la fel de diferita in functie de varsta. Potrivit medicilor, aflarea cantitatii de lapte care va trebui sa i-o administrati intr-o zi se va face adunand primele trei cifre ale greutatii bebelusului cu 250. In acest mod, suma care a reiesit din calcul reprezinta cantitatea de lapte praf administrata bebelusului intr-un interval de 24 de ore, impartita in numarul de mese dintr-o zi.

In cazul in care bebelusul are 3000 grame. Primele trei cifre ale greutatii sunt 300 care se aduna cu 250. Suma pe care o obtineti este 550. Cu alte cuvinte, bebelusul va avea nevoie de 550 grame de lapte/zi. In cazul in care bebelusul are o saptamana de viata, numarul meselor este de 8, asa ca cele 550 grame de lapte se vor imparti la 8. Rezultatul de 68 grame ii va fi acordat bebelusului la fiecare masa.

Foto: http://www.gorjeanul.ro / http://admin.ziarulring.com