Un scaun auto copii iti protejeaza cea mai de pret comoara a...

Un scaun auto copii iti protejeaza cea mai de pret comoara a familiei

0

scaune autoDin nefericire, asa cum arata ultimele date disponibile, numai pe soselele din Romania au pierit in jur de 2.000 de persoane, doar pe parcursul anului 2012. Daca ar fi sa numaram in familii, atunci, in fiecare zi din an si-a pierdut viata in accidente de masina cate o familie compusa din cinci membri.

Este trist, mai ales daca ne gandim ca printre cei implicati in acceste accidente sunt si copii. E cu atat mai trist cu cat, printre cauzele producerii tragediilor de pe sosele s-a aflat nu numai viteza prea mare, ci si neglijarea purtarii centurilor de siguranta.

Reguli, doar ca sa fie incalcate ?
ElfBebe.ro, magazin online cu produse pentru bebelusi, copii si pentru viitoare mamici, le aminteste si cu aceasta ocazie parintilor ca cei mici trebuie sa calatoreasca in conditii de maxima siguranta in masina, pentru a-si feri familia de o tragedie sau de un necaz. De altfel, Codul Rutier are prevazute reguli clare in ce priveste transportul bebelusilor si al copiilor. Astfel, orice copil care nu a implinit 12 ani sau care nu are o inaltime mai mare de 1,5 metri este obligat sa poarte centuri de siguranta care sa fie corespunzatoare dimensiunilor sale. Tot in mod expres, legea prevede ca cei mai mici membri ai familiei nu au voie sa stea pe scaunul din dreapta soferului, nici macar daca sunt tinuti in brate sau pe picioarele unui adult.

De asemenea, micutii de pana la 3 ani nu trebuie dusi altfel decat asezati intr-un sistem omologat. Altfel spus, intr-o scoica auto sau in oricare dintre modelele autorizate de scaune auto bebelus. Bineinteles, pentru fratii sau surorile lor mai mari exista alte nenumarate variante de scaune auto copii, realizate pentru dimensiunile lor.

Dar un parinte precaut stie deja toate aceste reguli. Si poate stie si ca nerespectarea lor aduce penalizarari in puncte. Cel mai important este insa ca toate aceste restrictii au ca scop protejarea celei mai pretioase comoare din familie: pe micul curios cuibarit pe bancheta din spate, intr-un scaun auto copii.

Ingerasi protejati, ingerasi salvati
Dupa stiinta celor de la Elfbebe.ro, nimeni nu a strans, cel putin deocamdata, un alt gen de informatii: cele despre cati ingerasi au fost salvati din accidente tocmai datorita faptului ca niste scaune auto bebe sau scaune auto copii i-au protejat mai mult decat ar fi putut s-o faca mama lor iubitoare. Si, poate ca aceste cifre, cu mii si milioane de micuti scapati teferi si nevatamati din incindente auto, ar putea, in ultima instanta, sa-i convinga si pe cei mai neglijenti parinti ca o calatorie cu masina nu-i chiar o joaca de copil. Si, in plus, sa-i determine sa nu amane o investitie minima intr-un scaun auto copii, in loc sa plateasca mai scump, poate chiar cu viata odorului lor. Si tocmai pentru a nu intarzia aceasta investitie, Elfbebe.ro, te invita sa afli si ce scaune auto bebe si scaune auto copii au selectat in magazinul lor online, www.elfbebe.ro