Unde doarme bebelusul?

Unde doarme bebelusul?

Atunci cand bebelusul tocmai s-a nascut astepti probabil momentul in care il vei tine strans in brate ore in sir. Momente de acest gen urmeaza sa vina inca din momentul ajungerii acasa cu cel mai mic membru al familiei. Din acel moment atentia va fi acordata in totalitate acestuia, intreaga familie incercand sa ii ofere protectie si multa, multa dragoste si caldura.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, daca ati hotarat ca bebelusul sa doarma in propriul sau “cuib”, in patutul deja frumos ornate inca de dinainte de plecarea spre maternitate, este indicat ca dragostea pe care i-o veti oferi celui mic sa fie acordata cu o oarecare masura. Specialistii sugereaza ca un bebelus crescut in patutul sau va fi mult mai independent, creandu-si si dezvoltandu-si o personalitate mult mai puternica decat cel care este crescut cat mai aproape de pantecele mamei.

Exista insa si unii care afirma ca apropierea de mama inca din momentul nasterii ii va crea celui mic siguranta de care are nevoie in momentul venirii intr-o lume complet straina. Simpla apropiere de sanul mamei, de pielea acestuia ii va permite bebelusului sa ii simta respiratia, sa ii perceapa mirosul, sa stie ca cineva il va proteja intotdeauna, creandu-i un somn linistit.

Cu toate ca aceasta teorie este destul de plauzibila, petrecerea a cat mai mult timp liber alaturi de cel mic, strangerea acestuia in brate, sarutul si mangaierea oferita de parinti vor putea sa compenseze si momentele in care acesta isi va petrece o parte din timp in patutul sau, avand acelasi somn plin de pace si caldura.

Probabil sunt multi care se intreaba daca isi vor putea tine adesea bebelusul cat mai aproape, veghindu-I somnul, acesta situandu-se foarte aproape de parinti, in patul acestora, intre ei. Din acel moment bebelusul va trage orice moment de caldura in favoarea sa, nemaidorind sa se dezlipeasca de parinti nici in ruptul capului. Asezatul inapoi in patut va fi un procedeu destul de dificil, bebelusul va plange, se va zvarcoli, va fi nelinistit, lucru care nu va starni decat mila parintilor in fata neputintei acestuia.

Dar nu uitati, bebelusul este un “hot” mai mic, profitand de orice moment in fata parintilor, starnindu-le adeseori sentimente de invinovatire cu privire la faptul ca acesta va trebui sa doarma in patut, intr-un  loc parca nu tocmai cald si destul de stingher, dupa parerea parintilor. Cu toate acestea, numai intr-un astfel de mod veti putea reusi sa ii modelati personalitatea acestuia in favoarea sa.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu