Venirea pe lume a fratiorului mai mic

Venirea pe lume a fratiorului mai mic

0
frati (www.notsospanish.files.wordpress.com)

frati (www.notsospanish.files.wordpress.com)Atunci cand cel de-al doilea copil este pe cale de a veni pe lume, parintii vor trebui sa adopte cateva strategii pentru a-l pregati pe fratele  mai mare. Sintagma „vei avea o surioara sau un fratior!” nu este intotdeauna cea mai potrivita.

Anuntul cu privire la venirea pe lume a celui de-al doilea copil presupune un adevarat plan si o adevarata strategie. Simplul anunt il va determina pe copilul mai mare sa fie gelos sau chiar temator in fata noului venit.

Pentru a reusi sa il obisnuiesti din timp pe fratele mai mare este indicat sa ai o discutie cu acesta despre venirea pe lume a celui de-al doilea cu o perioada destul de mare de timp, inca din sarcina. Daca vei avea doar o simpla discutie cu acesta mai inainte cu cateva zile de a se naste nu veti avea suficient timp sa comunicati si nici sa il asiguri ca totul va fi bine.

Venirea pe lume a unui fratior mai mic presupune starnirea unui sentiment de gelozie din partea primului. Cu toate acestea, imediat ce i-ai dat vestea lasa-l ceva timp pentru ca acesta sa se gandeasca la ce presupune un astfel de lucru pentru a vedea modul in care reactioneaza. Este destul de posibil ca imediat ce afla de venirea pe lume a fratelui mai mic acesta sa te intrebe diverse lucruri ce ii starnesc curiozitatea:

  • „Unde se afla fratiorul?”
  • „De unde stii ca vine barza?”
  • „Daca este in burtica ta, pot sa il salut?”
  • „Ce face in burtica ta?”

Raspunsurile la astfel de intrebari vor trebui sa fie destul de simple si pe intelesul copilului. Poti incerca sa il lasi sa se gandeasca chiar el la intrebarile puse pentru a vedea cum anume ii functioneaza imaginatia.

Intotdeauna atunci cand vorbesti cu copilul despre venirea pe lume a fratelui mai mic va trebui sa iti exprimi fericirea si bucuria intregirii familiei. Daca simptomele sarcinii nu sunt tocmai bune incearca sa gasesti cel mai bun moment in asa fel incat copilul sa nu isi dea seama de suferinta ta intrucat il va putea invinovati pe fratele mai mic de starile prin care treci. Explica-i ca si el a venit in acelasi mod, ca si el a crescut in burtica ta si ca esti atat de mandra ca poti avea doi copii…

Pentru apropierea dintre cei doi poti incerca sa il lasi sa puna mana pe burtica ta pentru a-i simti miscarea sau poti incerca sa il iei cu tine atunci cand ti se efectueaza o ecografie pentru a-i vedea inimioara atunci cand bate.

De asemenea, atunci cand mergi la cumparaturi pentru momentul in care cel de-al doilea copil va veni pe lume este indicat sa il iei cu tine si pe copilul mai mare. Lasa-l sa ii aleaga chiar el o parte dintre hainute si vei observa fericirea cu care va astepta momentul in care il va cunoaste.