Temperatura apei pentru baita bebelusului

Temperatura apei pentru baita bebelusului

0
bebelus in cadita (www.spababytubs.com)

bebelus in cadita (www.spababytubs.com)Temperatura apei pentru baita bebelusului va trebui sa fie potrivita de catre parinti in asa fel incat aceasta sa nu fie prea fierbinte. Medicii sunt de parere ca temperatura apei pentru baita bebelusului va trebui sa nu fie nici foarte fierbinte si nici foarte rece intrucat poate raci.

De aici si pana la o mare dilema venita din partea parintilor nu mai este decat un mic pas. In realitate acestia nu cunosc cum anume sa potriveasca apa in asa fel incat sa nu fie nici prea calda si nici prea rece pentru bebelus.

Cu toate ca in cazul unui adult adaptarea organismului la o apa mai rece decat temperatura corpului se poate face destul de usor, in cazul bebelusilor lucrurile nu sunt exact la fel. Pielea lor este deosebit de subtire si sensibila ceea ce nu ii va ajuta destul de mult atunci cand acestia se afla intr-o apa prea calda sau prea rece.

In cazul in care aveti la indemana un termometru pentru masurarea temperaturii apei pentru baita bebelusului va trebui sa cunoasteti ca aceasta nu va trebui sa depaseasca 38 de grade Celsius. O temperatura mai mare de 43 de grade Celsius va putea determina arsuri de gradul trei la nivelul pielii bebelusului. Temperatura apei de 38 de grade Celsius reprezinta un indice de confort pentru bebelus. In acest fel, bebelusul se va simti destul de bine in cadita si nu va prezenta niciun disconfort.

In cazul in care nu ai la indemana un termometru pentru masurarea temperaturii apei pentru baita bebelusului o poti face manual. Incearca sa introduci incheietura mainii tale in apa pentru a verifica daca este prea calda sau prea rece. Pielea de la incheietura mainii este cea mai sensibila de pe intreaga suprafata corporala si te va ajuta sa determini cu mare exactitate temperatura potrivita pentru baita bebelusului. In acelasi mod te poti folosi de cot care este la fel de sensibil.

Cu toate acestea, temperatura apei se va masura atunci cand aceasta este pusa in cadita, dar si mai inainte ca bebelusul sa fie introdus in apa.

De asemenea, va trebui sa aveti mare grija cu privire la asigurarea unui climat optim in incapere. Temperatura camerei dupa baita va trebui sa aiba o temperatura cuprinsa intre 22 si 25 de grade Celsius, dar niciodata nu va trebui sa fie mai mica de 21 de grade.