Ventuzele stimuleaza fertilitatea. Afla cum!

Ventuzele stimuleaza fertilitatea. Afla cum!

ventuzeVentuzele reprezinta practici chinezesti stravechi, imprumutate de medicina traditionala romaneasca, regland o serie larga de probleme: amelioreaza circulatia sangvina, reduce stresul si oboseala, inlatura celulita, stimuleaza fertilitatea, marind sansele de a ramane insarcinata.

Ori de cate ori obtinerea unei sarcini este intarziata fara a exista anumite cauze medicale bine cunoscute atunci aplicarea ventuzelor ar putea fi o solutie. Stimuland organismul sa se relaxeze, aceasta terapie influenteaza foarte mult sansele de a ramane insarcinata, femeia fiind putin stresata.

Destul de veche, acest tip de tehnica a fost imprumutat de medicina traditionala romaneasca din regiunea Chinei si consta in aplicarea unor mici paharele bine incalzite pe piele, in asa fel incat in momentul aplicarii se va crea un vid de aer care va permite lipirea acestora de corp. Chiar daca este o tehnica inca destul de des practicata, mai ales in regiunile rurale, eficienta acesteia fiind demonstrata de-a lungul timpului, tot mai multe femei evita sa o puna in aplicare datorita faptului ca aceasta lasa urme destul de vizibile la nivelul pielii, ce se vindeca destul de greu.

Se cunoaste deja faptul ca stresul influenteaza sansele de a ramane insarcinata, recomandarea specialistilor fiind aceea ca viitoarea mamica sa se deconecteze de toate situatiile stresante, marindu-si astfel sansele de concepere. Tot datorita stresului are loc o dereglare hormonala la nivelul intregului organism. Tocmai din aceasta cauza, practicile chinezesti recomanda aplicare ventuzelor la nivelul corpului.

Aplicarea ventuzelor influenteaza anumiti centri nervosi ai organismului, determinand relaxarea sistemului muscular, dar si o ameliorare a circulatiei sangvine. Aceasta va putea fi asociata cu efectele benefice ale aromoterapiei, crescand vizibil rezultatele. Cu toate acestea, aplicarea lor va trebui sa se faca de persoane autorizate, indemanarea acestora nefiind pusa la indoiala.

 

Articole similare