Viata mamicii dupa nastere

Viata mamicii dupa nastere

0
viata-mamicii-dupa-nastere (www.mentalhealth.wa.gov.au)

viata-mamicii-dupa-nastere (www.mentalhealth.wa.gov.au)Chiar daca nasterea in sine te va revitaliza, iti va oferi caldura si intregirea de care aveai nevoie ca femeie, in realitate totul este destul de diferit. Totul in jurul tau se va schimba, cercul de prieteni cu care erai obisnuita si cu care iti petreceai timpul liber pare sa dispara, intr-un cuvant viata ta e alta. Cu toate acestea, ce poate fi mai frumos decat sa iti tii in brate propriul bebelus pe care l-ai asteptat atata timp si pe care l-ai simtit timp de noua luni in burtica…

Potrivit psihologilor, o proaspata mamica va putea sufer o mare depresie tinand cont de faptul ca tot ceea ce o inconjoara este nou, nimic nemaifiind ca inainte. Chiar daca ne dorim ca aceste schimbari sa fie facute in bine, in realitate acestea sunt total pe dos, cei din jur parand sa dispara cat mai mult timp de langa tine odata ce ai devenit mamica. Si  nu din cauza celui mic, ci datorita faptului ca nu stiu cum anume sa reactioneze odata cu schimbarea nou aparuta in viata ta. Le este teama sa nu greseasca, le este teama ca nu vor sti cum anume sa se comporte in preajma ta si a bebelusului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, daca va doriti intr-adevar, va puteti folosi de acest prilej pentru a va apropia si mai mult de cei din jur. Asa ca, odata ce ai devenit mamica vei putea vorbi in calitate de prietena cu mama ta, amandoua resimtind aceleasi sentimente datorate sarcinii si nasterii. Asa ca, relatia voastra s-ar putea inchega pe viitor, mama reusindu-se sa se obisnuiasca cu noul dumneavoastra statut, acela de mama. Sfaturile pe care ti le va da, dar si sprijinul acesteia imediat dupa nastere vor intregi relatia dintre voi doua intr-un sens destul de pozitiv. De aceea, incercati sa purtati o discutie sincera cu mama dumneavoastra si sa ii solicitati cateva raspunsuri referitoare la modelul pe care vi l-a oferit pentru cresterea voastra. Ii puteti spune unde anume credeti ca a gresit si cum anume veti proceda voi. Sa nu credeti asadar ca astfel o veti rani sau ca se va simti inconfortabil, ci, din contra, va cunoaste ca are in fata o persoana adulta cu care trebuie sa comunice intr-un fel diferit fata de cel de pana acum.

Relatia cu prietena din copilarie, chiar daca nu va putea fi la fel de solida se va putea mentine pe linia de plutire mai ales atunci cand veti avea grija sa ii propuneti acesteia sa iesiti in weekend la un suc impreuna. Cu bebelusul ce veti face? Simplu – il veti lasa in grija partenerului.

Relatia cu partenerul poate deveni la fel de perfecta mai ales daca veti putea pastra linia de comunicare ca si mai inainte. De aceea, daca dupa nastere vei putea fi sincera cu cel de langa tine si ii vei solicita sprijinul ori de cate ori vei avea nevoie, acesta va fi bucuros sa ti-l acorde, simtindu-se util in relatia dintre voi trei de aceasta data…
Fara comentarii

Lasa un comentariu