Acomodarea la gradinita

Acomodarea la gradinita

gradinita (www.sau33.com)

gradinita (www.sau33.com)Uneori  gradinita reprezinta o problema de acomodare destul de greu de trecut pentru un copil de numai cativa anisori. Cel mic va trece prin perioade de anxietate la care se vor adauga si perioadele de stres continuu si mult plans intrucat acesta va considera ca a merge la gradinita este totuna cu separarea fata de parinti.

In astfel de situatii, ceea ce reprezinta un avantaj prin mersul la gradinita se va transforma intr-un imens dezavantaj pentru sanatatea lui. Asa ca, daca cel mic va plange atunci cand este dus la gradinita la doi trei anisori, renuntati la idee si incercati anul urmator pentru ca atunci sa se poata simti mai bine pregatit emotional.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Un alt semn din care rezulta ca micutul nu va fi capabil sa se acomodeze este mersul la toaleta. Daca acesta nu se va descurca singur sa mearga la toaleta, este o alta alternativa de a renunta la ideea de a-l inscrie la gradinita. Nici educatoarele si nici ingrijitoarele nu isi vor aloca din timpul lor pentru a schimba micutii din grupa de scutece.

Daca totusi doriti sa incercati, gasiti o solutie alternativa: inscrieti-l la program mai scurt. Asa, cel mic nu se va simti in nesiguranta si va sti ca in foarte scurt timp parintii vor veni pentru a-l lua acasa. Programul mai scurt ii va permite o acomodare mai usoara, copilul nefiind fortat sa participe la toate activitatile educative asemenea copiilor mai mari. Cu toate acestea, daca copilului nu-i place sa fie in colectivitate de la varsta de 3 anisori desi alti copii de aceeasi varsta fac acest lucru, nu disperati: varsta de 3 anisori nu este varsta standard pentru integrarea in colectivitate. Unii vor ajunge mai devreme, altii mai tarziu, iar acomodarea va fi uneori mai lunga, alteori mai scurta.

Inainte de a-l duce pe cel mic la gradinita nu uitati sa aveti o discutie in prealabil cu directorul acesteia, dar si cu educatoarea grupei din care va face parte si copilul dumneavoastra. Discutia avuta va trebuie sa cuprinda cateva referiri referitoare la activitatile desfasurate de gradinita. Totodata, gradul de dotare al gradinitei este destul de important pentru acomodarea. Daca aceasta va beneficia de conditii ultramoderne, jucarii si multa caldura din partea ingrijitorilor, atunci nu veti face o alegere gresita.

Pregatirea celui mic pentru gradinita se va face treptat cu mult timp dinaintea inceperii orelor de pregatire. Asadar, explicati-i ce inseamna gradinita si ce presupune separarea lui de dumneavoastra si pentru ce durata. De asemenea, il puteti prezenta educatoarei si puteti merge impreuna cu acesta inainte de inceperea cursurilor la gradinita pentru a vedea ce inseamna o clasa si pentru a i se explica ce anume vor face in timpul orelor alocate. De asemenea, alegerea de catre copil a rucsacului sau a unei jucarii preferate va trebui sa reprezinte o tactica obligatorie pentru fiecare parinte. Cel mic va deveni asadar nerabdator sa incerce rucsacelul pe care tocmai l-ati achizitionat. Si unde altundeva decat la …gradinita!
2 Comentarii

  1. Eu nu am mai avut copilul la nici o alta Gradinita asa ca nu sunt in masura sa fac comparatii intre Gradinite. Eu am ajuns la Gradinita Karin’s Kids la recomandarea unei prietene care si-a pierdut vreo 3 luni vizitand toate gradinitele din sectorul 1. Stiind-o cat de pretentioasa este am mers pe mana ei fara sa mai vizitez alte Gradinite. Eu de obicei nu recomand dar de data asta o fac pentru ca aceasta Gradinita chiar merita. Nu trebuie sa fi un mare specialist sa constati atmosfera extraordinar de prietenoasa si calda a intregului personal. Eu o recomand si pentru mancare, curatenie si materialele didactice. Chiar daca mesajul suna a reclama eu tot l-am scris.

  2. Si eu am baietelul la Karin’s Kids! Eu am vizitat Gradinita in vara dar am luat decizia sa-mi duc baietelul la o Gradinita foarte aproape de casa. Dupa 3 luni petrecute la acea Gradinita, timp in care ma gandeam la ce am vazut la Karin’s Kids si la cum e personalul acolo, am decis sa fac un efort mai mare si sa-mi aduc baietelul la Karin’s Kids. Ma bucur ca am luat decizia asta. Nu am ce sa spun in plus fata de ce gasesti pe net despre Karin’s Kids, pot doar sa confirm cele spuse si sa mai adaug si faptul ca ne face o foarte mare placere sa vizionam DVD-urile primite in fiecare luna cu ce fac baietelul meu si colegii lui. Multumim pentru aceste amintiri minunate care vor Fi extraordinar de mult apreciate de copiii nostrii cand vor creste.

Lasa un comentariu