Vizitele la stomatolog in sarcina

Vizitele la stomatolog in sarcina

0
stomatolog doctor (http.blog.thebabydesigners.com)

stomatolog doctor (http.blog.thebabydesigners.com)Ca urmare a modificarilor hormonale ce survin in timpul sarcinii, gravida poate trece prin serioase probleme stomatologice. De aceea, inca de dinainte de a va hotari sa ramaneti insarcinta, este indicat sa faceti vizite mai dese la stomatolog pentru a va asigura ca nu aveti inca de dinainte de sarcina probleme de acest gen. In timpul graviditatii, veti putea fi surprinsa ca va vor aparea carii, cu care poate nu erati obisnuita, vi se va distruge o mare parte din flora dentara, provocandu-va inflamatii gingivale sau chiar infectii serioase. Totul datorita nivelului crescut de hormoni din organismul tinerei femei. Daca evolutia sarcinii este buna, veti putea observa astfel de probleme mai ales in ultimul trimestru de sarcina intrucat odata cu dezvoltarea sistemului osos al bebelusului, acesta va avea nevoie de un  aport tot mai mare de calciu pentru dezvoltare, pe care il va lua cu siguranta din organismul dumneavoastra.

Daca pana mai ieri, vizitele la stomatolog erau evitate din cauza temerii de dentist, acum vor fi evitate dintr-o cu totul alta problema, teama de a nu-l vatama pe cel mic.

Asigurarea unei igiene orale optime va va ajuta sa eliminati problemele legate de inflamatiile gingivale, infectii sau producerea cariilor.

Consumul de fluorura de sodiu va ajuta la reducerea riscului aparitiei cariilor mai ales in aceasta perioada. Asemenea tratament poate fi administrat si din apa potabila intrucat aceasta contine asemenea substanta. Consultul oral lunar va va ajuta sa va remediati problemele minore aparute, dar si sa preintampinati ceva mult mai greu, a carei medicatie ar putea pune in pericol dezvoltarea bebelusului.

Daca totusi va confruntati cu o situatie „fara iesire” din punct de vedere stomatologic, noi va indicam vizitele la stomatolog in cel de-al doilea trimestru de sarcina. In primul trimestru de sarcina, vizitele la stomatolog sunt oarecum interzise deoarece reprezinta perioada de formare si dezvoltare a structurii interne a fatului. Al treilea trimestru nu este recomandat intrucat exista riscul de hipertensiune datorita mentinerii unei pozitii statice gravidei timp de cateva zeci de minute.

Pe parcursul vizitelor la stomatolog, nu folositi radiografii dentare intrucat riscul de radiatii este destul de crescut.

Articol realizat de Tatiana Tuţă