10 SFATURI PENTRU CAMERA BEBELUȘULUI

Proiectarea și decorarea camerei unui copil este un proces care atrage inevitabil copilul interior din noi. Crearea unui spațiu pentru ca micuțul tău să se joace și să crească poate și ar trebui să fie o experiență distractivă. Însă, poate fi, de asemenea, una dificilă. La urma urmei, o cameră frumoasă și funcțională pe care copilul tău o va iubi atât acum, cât și pentru anii următori este o provocare serioasă!

Camera unui copil trebuie să servească mai multe scopuri – cameră de joacă, somn și mai târziu studiu – dar cel mai important rol este de a oferi copilului tău (indiferent de vârstă) un loc de confort și siguranță.

Fie că începeți de la zero, fie că sperați să vă îmbunătățiți un spațiu existent, veți găsi cu siguranță o doză sănătoasă de inspirație aici!

 

1.    Nu te complica

 

Când vine vorba de camera pentru copii, mai puțin este de obicei mai mult. Menținând decorul simplu și mobilierul la un nivel minim, veți crea mai mult spațiu pentru a vă juca. Astfel veți oferi un spațiu neutru care poate fi ușor actualizat pe măsură ce copilul crește, iar jucăriile pentru bebeluși sunt înlocuite cu jocuri și decoruri complexe.

 

2.    Proiectați un spațiu pentru copii

 

Doriți să creați un spațiu pentru copii nu pentru copilul din voi!  Un pătuț confortabil și un fotoliu, oferă o alternativă confortabilă la mobilierul tradițional, în timp ce coșurile de depozitare, rafturile deschise și cârligele ușor de accesat încurajează autoresponsabilitatea și jocul independent când vor crește.

 

3.    Depozitați inteligent

 

Cheia oricărei camera bine organizate este o bună depozitarea. Dar în contextul camerei unui copil este de o importanță capitală. Indiferent de tipul de stocare pe care îl alegeți, acesta ar trebui să întruchipeze combinația perfectă de formă, funcție, dar cel mai important, o doză de distracție.

De la jucării pentru bebeluși, până la dulapuri în continuă schimbare, cei mici au nevoie de o mulțime de lucruri. Căutați coșuri de depozitare amuzante, jucării în cutii cadou pe care le puteți folosi și la depozitare, mobilier inteligent compartimentat.

 

4.    Concentrați-vă asupra jocului

 

Pentru a crea o cameră pe care o va iubi micuțul tău, încearcă să te concentrezi asupra lucrului pe care îi place cel mai mult să-l facă: să se joace!

Dorești să adăugi un element de distracție la designul camerei? Ia în considerare o jucărie mare de pluș, un cort pentru cameră, o căsuță sau un magazin din lemn, o tablă ajustabilă sau o măsuță cu activități. Sunt opțiuni excelente, care încurajează joaca, ajutând în același timp la arderea energiei suplimentare, înainte de culcare și la design-ul camerei.

 

5.    Faceți loc magiei

 

Copiii văd lumea altfel decât adulții, infuzând imaginația și magia în cotidian. Oferiți-le lumini și sunete calde încă din primele clipe. Mergeți mai departe și adăugați o notă de ceva feeric prin jucării de noapte cu lumini, proiectoare, jucării muzicale de agățat la pătuț sau dulap. Majoritatea jucăriilor pentru bebeluși calitative, țin cont de aceste aspect.

Importanța iluminării nu ar trebui niciodată subestimată atunci când decorați dormitorul unui bebeluș: luminile ajută la crearea unei ambianțe confortabile. A adormi sub lumini discrete calde, pe un fond sonor liniștitor, oferă siguranță și confort copiilor la orice vârstă.

 

6.    Profitați la maximum de spațiul avut

 

Fie că lucrați cu o cameră mică sau mare, profitați la maximum de spațiul avut. Alegeți un pătuț sau pat clasic la care adăugați un baldachin. Camera va părea automat mai înaltă și primitoare, iar copiii se vor simți protejați în timpul somnului.

Investiți în jucării practice, multifunționale. Nu trebuie să fie multe, împăștiate peste tot. Pentru bebeluși alegeți un premergător din lemn cu accesorii sau jucării tip cărucior.

 

7.    Ține mâinile și mințile ocupate

 

Dacă spațiul vă permite, o zonă de joacă/dezvoltare pentru copii este ideală. Un loc unde să colorați, să creați, să vă jucați, nu numai că îi va ține ocupați, ci poate ajuta și la dezvoltarea lor fizică și mentală.

 

8.    Oferiți-le un spațiu pentru a scăpa de toate

 

Dormitoarele pentru copii nu sunt doar pentru dormit. Ci funcționează și ca un spațiu pentru contemplare liniștită (după o povestire), pentru odihnă și pentru joacă. Ca atare, este o idee bună să definiți aceste spații diferite. Faceți povestea mai distractivă prin introducerea unui fotliu și pernițe moi.  Ori încurajați activitățile cu o măsuță sau instalați un cort pentru o joacă confortabilă.

 

9.    Un mobilier moale mai multă căldură

 

Covoarele, perdelele, pernele și lenjeria de pat oferă toate oportunități de a introduce modele, culori și texturi în dormitorul copilului dvs. într-un mod relativ ieftin. Lenjeria de pat de culoare și model contrastant anunță un element de distracție, iar un covor moale oferă o anumită căldură și textură pentru picioarele mici.

 

10.  Imaginația este limita

 

Indiferent de ce alegeți pentru camera celor mici, fiți practice. Investiți în produse de calitate superioară, pe care le veți folosi în mai mulți ani. Chiar și tipul de jucării pentru bebeluși alese, trebuie să fie sigure pentru cei mici, din materiale superioare (lemn, bumbac bio, pluș pentru bebeluși) și să-i însoțească în aventura vieții cotidiene.

 

Decorarea camerei bebelușului este cu siguranță o provocare. Fie că aveți luni sau săptămâni până când noul membru al familiei vine acasă sau sunteți deja în cuibușorul vostru, sperăm ca aceste sfaturi să vă fie de folos!

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare