4 feluri prin care poti invata mai mult si mai usor

Atunci cand vrei sa inveti mai repede unele lucruri, nu este suficient doar sa te straduiesti sa memorezi informatii.

Si, chiar daca exista o gramada de metode de a invata mai rapid, nu toate au aceleasi rezultate. Daca si tu ai nevoie de facilitarea procesului de invatare, trebuie sa stii cateva lucruri. Invatarea nu este un proces simplu si necesita antrenament sustinut.

Practic, o data cu inaintarea in varsta, dar si cu lipsa antrenarii memoriei, este destul de greu sa retii informatia. Asa cum o faceai in copilarie, spre exemplu. Asadar, indiferent ce metoda ai alege pentru a invata mai usor, va fi nevoie sa sustii un minim de efort. Deoarece memorarea se va produce numai daca mintea se antreneaza. Iata, punctual, cateva metode de antrenament.

Psihologia inversa a invatarii

Uneori, invatarea conventionala nu da rezultate si poate fi destul de greu de realizat. Din acest motiv, poti apela la invatarea prin testare, mai exact repetarea cunostintelor prin teste. Poti folosi teste facute pe hartie, pe cele din carti de specialitate sau chiar si testele de pe internet. Poti alegi, pentru eficienta, o platforma de testare cunostinte specializata, profesionala si cu informatii actualizate. Practic, principiul este asemanator testelor pentru permisul auto. Chiar daca nu stii un anumit raspuns, facand testul chiar si de mai multe ori, si afland, ulterior, raspunsurile corecte, nu ai cum sa nu retii informatia. Din nou, insa, este nevoie de munca, perseverenta si antrenament pentru ca informatiile sa fie invatate si folosite, mai apoi, logic in contextul dat.

Invatarea prin creativitate

Stiti asocierile facute cu elementele din tabelul periodic al lui Mendeleev? Faptul ca fiecarui grup de litere specific unui element i se asocia un cuvant, iar acestea formau o fraza. Cu sau fara o logica anume, ne ajuta sa invatam mai usor informatiile. Ei bine acelasi lucru poate fi aplicat la orice varsta. Transforma informatia in coduri secrete, in jocuri, in orice stii ca te atrage sau ii atrage pe ceilalti. Iar invatarea va veni ca o consecinta placuta, nu ca un stres.

Invatarea clasica

Invatarea clasica nu ar trebui sa insemne invatare mecanica. Ci una asumata, cognitiva. Pentru ca informatiile sa iti ramana in minte pentru cat mai mult timp. Invatarea clasica are la baza logica. Astfel incat, conexiunile sa te poata ajuta sa iti faci mai repede legaturile in mintea ta. Invatarea clasica este, insa, mai dificila. Deoarece necesita mai mult timp si mai mult efort. Mai ales ca, uneori, ti se poate parea ca informatia, pur si simplu, nu vrea sa ramana in minte. In realitate, acest lucru nu este real. Deoarece informatia este stocata in minte. Depinde, totusi, foarte mult si de timpul alocat invatarii. Si de felul in care se face acest proces.

Invatarea interactiva

Una dintre cele mai amuzante metode de a invata este aceea in care exista doua persoane implicate in proces. Un ascultator si un „ascultat”. Un emitator si un receptor. Practic, exista sanse mai mari sa inveti atunci cand persoana din fata ta te asculta si te corecteaza cand gresesti. Interactiunea creste nivelul adrenalinei, al distractiei, dar si pe cel al atentiei. Cu un prag foarte ridicat al atentiei, ai toate sansele sa inveti mai usor, deoarece iti vei aminti corecturile sau explicatiile, iar acestea iti vor ramane in minte, uneori, chiar pentru toata viata.

Daca ai ceva ce trebuie sa inveti, ei bine, antrenamentul este cheia. Pe langa antrenament, poti opta si pentru una dintre solutiile de mai sus, pentru ca procesul de invatare sa fie facil si, de ce nu, chiar si distractiv.

 

 

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare