Întrebări pe care le pun părinții pentru prima dată

Când ești un părinte pentru prima dată, este mai bine să suni prostesc decât să-ți pară rău. Am avut pediatri să răspundă la o duzină de întrebări de îngrijire a bebelușului, care ți-a fost prea jenat să le întrebi. Înainte de a verifica răspunsurile, ce zici de vizitarea NetBet cazinouri online?

 

Înainte ca primul lor copil să se nască, părinții cred că sunt pregătiți pentru orice provocare a noului copil. Au citit toate cărțile, au verificat site-urile parentale și au primit o mulțime de sfaturi (unele solicitate, majoritatea nu). Atunci copilul se naște și tot iadul se dezlănțuie.

Se pare că, atunci când sunteți complet lipsit de somn și țâșniți laptele matern, chiar și provocările mici vă pot arunca într-o coadă. Mămicile se întreabă de ce caca bebelușului este verde? Este necesară sterilizarea suzetei de 20 de ori pe zi? Țin prea mult copilul? Cu toate acestea, mai degrabă decât să-l chestioneze pe pediatru la controalele de sănătate ale bebelușului, părinții zâmbesc, dau din cap și spun că totul merge excelent. De ce? Ei cred că preocupările lor sunt prea banale, prea evidente, prea stupide. Abia mai târziu ei învață că toți părinții pentru prima dată au exact aceleași întrebări; și și-ar dori să fi primit răspunsuri de la medicii lor.

 

Chiar trebuie să alăptezi un an întreg?

Se recomandă asistența medicală timp de 12 luni, exclusiv pentru primele șase. Dar o mamă ar trebui să nu mai alăpteze dacă își dă seama că nu se mai bucură de ea, chiar dacă are nenumărate beneficii. Pe de altă parte, nu este nevoie să vă înțărcați imediat ce copilul dvs. împlinește 1 an, dacă alăptarea prelungită vă face pe amândoi fericiți.

 

Trebuie să sterilizați sticlele și suzetele după fiecare utilizare?

Într-o lume perfectă, da. Dar, deoarece acest lucru nu este realist pentru mulți părinți, vă recomandăm să spălați sticlele cu apă și săpun după fiecare hrănire și să le sterilizați peste noapte. Aceasta ucide bacteriile și virusurile pe care îngrijitorii le pot transmite unui copil. Rețineți că spălarea frecventă a mâinilor și igiena bună sunt la fel de importante ca sterilizarea. De asemenea, nu trebuie să „curățați” niciodată Binky-ul murdar al copilului, punându-l în gură. Gura unui om este cea mai germinativă de pe planetă – chiar mai rea decât a unui câine!

 

Ce înseamnă „a dormi toată noaptea” și se va întâmpla vreodată?

O va face, dar s-ar putea să trebuiască să așteptați puțin. Mulți copii de 2 luni pot dormi doar cinci ore consecutive înainte de a se trezi pentru a se hrăni, potrivit unui studiu publicat în revista Pediatrica. Această întindere se extinde de obicei la opt până la 12 ore cu 4 luni. Dar s-ar putea să nu se sincronizeze cu ceea ce considerați „pe tot parcursul nopții”, deoarece somnul mare al bebelușului dvs. ar putea fi de la ora 19:00. până la 3 a.m. Bebelușii nu pot începe să doarmă până dimineața până la 5 luni.

 

Soacra mea spune că îmi voi strica copilul ținându-l prea mult. Adevărat?

Nu. Evolutiv vorbind, bebelușii sunt meniți să fie ținuți. De aceea sunt atât de blând și irezistibil. Deși este bine să ai copilul atașat de tine (printr-o folie sau un suport pentru bebeluși) în timpul zilei, noaptea este o poveste diferită. Bebelușilor obișnuiți să fie ținuți sau legați la somn le este greu să se îndepărteze independent – și să se liniștească înapoi la culcare când se trezesc în timpul nopții. Puneți copilul în pătuț somnoros, dar treaz, pe spate și lăsați-l să învețe să o facă singur.

 

Copilul meu nu doarme exact ca un copil. El zbate constant. Este ceva greșit?

Relaxa. Bebelușii își petrec până la jumătate din timpul de amânare zvâcnind, smucind, făcând zgomote de supt și aruncându-și membrele. Experții consideră că acest REM, sau somnul activ, este esențial pentru dezvoltarea creierului. Până la 6 luni, copilul dvs. va petrece mai mult timp în modul de somn liniștit.

 

Caca verde este normală?

Sigur. La fel este și muștarul maro, galben deschis și dezastruos. Aceste variații de nuanță depind de faptul dacă bebelușul consumă lapte de lapte sau lapte matern (și, în acest din urmă caz, dacă mișcarea intestinală vine din laptele din față sau din laptele din spate). Puteți ignora culoarea dacă nu este albă și cretă, groasă și neagră sau roșie. Aceste nuanțe ar putea semnala o boală, așa că anunțați medicul pediatru imediat. De asemenea, ar trebui să evitați să vă stabiliți cât de des merge copilul, indiferent dacă este de zece ori pe zi sau de câteva ori pe săptămână. Un marker mai semnificativ: ar trebui să aibă cel puțin șase scutece umede pe zi, ceea ce indică faptul că este bine hidratată și obține nutrienți de care are nevoie.

 

Este întotdeauna rău să trezești un bebeluș care doarme?

Nu. De fapt, există cazuri când este benefic. Dacă bebelușul nu se îngrașă, medicul pediatru va sfătui probabil să o treziți să se hrănească la intervale regulate. Pentru a se asigura că primește substanțele nutritive de care are nevoie. Este, de asemenea, o strategie bună pentru a trezi un copil care doarme înainte de a merge la culcare. Pentru o „hrană de vis”, în care este suficient de trează ca să se prindă sau să suge o sticlă (și apoi să adoarmă în timp ce mănâncă). În acest fel, ea poate să amâne o perioadă mai lungă în timpul nopții. Și până la 6 luni, îți poți trezi bebelușul dintr-un pui de somn lung pentru a-l ține la timp. Astfel încât să coboare mai ușor la culcare.

 

De ce se presupune că sugarii trebuie să poarte pălărie tot timpul?

Nu sunt. În timp ce capul unui bebeluș este proporțional mai mare decât restul corpului său (ducând la pierderi de căldură mai mari), nu este nevoie ca el să aibă capota 24/7. Dacă ieși afară într-o zi rece, pune-i o pălărie, dar el nu are nevoie de una înăuntru.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare