5 beneficii ale jucăriilor educative din lemn

Jucăriile din lemn au început să fie din ce în ce mai dorite în rândul proaspeților părinți. Care își doresc să ofere copiilor alternative sănătoase și durabile la jucăriile din plastic existente în comerț.

Jucăriile din lemn aduc câteva beneficii majore la nivel de utilizare. Atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Discutăm despre aceste beneficii, pentru a înțelege exact de ce ar trebui să alegi pentru copilul tău o gamă de jucării din lemn.

Jucăriile din lemn sunt realizate dintr-un material complet natural

Față de alte tipuri de jucării, realizate din materiale compozite sau din plastic, gamele de jucarii din lemn pentru copilul tau sunt realizate dintr-un material natural. În acest fel, îi poți prezenta copilului primele noțiuni despre mediul înconjurător. Dar și despre modul de fabricare a jucăriei. Deoarece vei avea la bază un exemplu concret. Și nu un proces complicat, chimic, greu de explicat.

Jucăriile din lemn sunt benefice deoarece copilul are ocazia de a atinge materialul și de a-l percepe încă de la vârste fragede. Făcând astfel o diferențiere primară între tipuri de material. Lemnul este un material dur, compact și destul de greoi. Comparativ cu jucăriile din plastic, spre exemplu.

Jucăriile din lemn sunt simpliste

Uneori o jucărie simplă este mult mai utilă pentru dezvoltarea copilului față de o jucărie complexă, cu sunete și lumini. Tocmai faptul că lemnul este mai puțin permisiv din acest punct de vedere oferă copilului posibilitatea de a-și imagina joaca. Stimulând astfel creativitatea și imaginația.

Este suficient ca jucăriile din lemn să aibă forma sau culoare. Pentru ca dezvoltarea motrică și cognitivă a copilului să se producă. El va studia jucăria, o va integra în joc și va învăța să îi descopere avantajele. Cu mult mai multe decât cele ale jucăriilor uzuale.

Jucăriile din lemn oferă posibilitatea vopsirii cu vopsea non-toxică

În vreme ce plasticurile conțin o multitudine de vopseluri chimice, destul de nocive atât la nivel de proces de producție cât și de exploatare, jucăriile din lemn sunt vopsite cu vopsea pe bază de apă, non-toxică. Acesta este probabil și motivul pentru care uneori poți constata că vopseaua se mai șterge în timp, însă nu din cauză că ea nu ar fi calitativă, ci pentru că, comparativ cu pigmenții folosiți la jucăriile din plastic, vopseaua naturală nu are exact aceeași rezistență.

Jucăriile din lemn sunt mai durabile decât cele din plastic

Lemnul este un material foarte rezistent, atât la șocuri cât și la compresiune. Din acest motiv o jucărie din lemn va rezista cu mult mai bine față de orice alt tip de jucărie, indiferent dacă este trasă, împinsă, scăpată sau aruncată. Cu siguranță în timp și ea se va accidenta, însă durabilitatea lemnului este cu mult mai mare decât a altor materiale, nemaipunând la socoteală și capacitatea lemnului de a nu se deforma sub sarcină.

Jucăriile din lemn sunt mai ieftine decât jucăriile obișnuite

Deși pare greu de crezut, jucăriile din lemn sunt mai puțin costisitoare decât alte variante de jucării. Și oferă un raport bun calitate-preț, prin prisma rezistenței. Majoritatea părinților cumpără adesea jucării obișnuite fără a se documenta în prealabil. Sau dacă o fac, sunt atrași de ideea de dezvoltare pe care o promit alte jucării. Realitatea este însă aceea că jucăriile din plastic, cu sunete și lumini, nu fac altceva decât să suprastimuleze copilul care nu va mai dori să se joace cu acele jucării.

Studiile arată că în general copiii sunt destul de selectivi și își aleg foarte bine jucăriile pe care le preferă. De aceea, nu de puține ori, copiii aleg să se joace cu linguri de lemn în locul mingilor de plastic, cu puzzle-uri din lemn, cu sortatoare sau mașini, evitând modelele din materialele care nu sunt naturale.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare