5 moduri de a reduce sansele familiei tale de a se infecta cu coronavirus

Pe masura ce COVID-19 se raspandeste in intreaga lume, exista o multime de necunoscute. Iata cateva modalitati de baza si usoare de a reduce sansele familiei de a se infecta cu coronavirus

. Este firesc ca parintii sa se ingrijoreze, dar, din fericire, expertii spun ca micutii au sanse mai mici de a contracta coronavirusul. Asta doar daca se iau masurile de de siguranta. Motiv pentru care mastile si distantarea sociala sunt atat de importante. Daca copilul dezvolta coronavirusul, probabil ca nu va fi sever sau va pune viata in pericol.

Cazurile confirmate la copii tind sa aiba simptome usoare, potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). Cu toate acestea, sunt posibile complicatii severe. Asta in special pentru persoanele care sunt imunocompromisi sau au afectiuni medicale subiacente.

 

Continua sa practici distantarea sociala

Coronavirusul este o boala respiratorie precum raceala sau gripa. Picaturile contaminate de tuse, stranut, vorbire sau expirare pot calatori pana la o distanta 6 picioare si pot infecta oamenii prin intrarea in ochi, nas sau gura.

CDC spune ca transmisia aeriana este posibila si atunci cand picaturile contaminate raman in aer. Este vital sa practici standardele de distantare sociala stabilite de guvern. Ramaneti la cel putin 6 metri distanta de altii si evitati locurile cu trafic intens in care transmisia este mai probabila.

Fii precaut in locurile publice.

In ciuda ordinelor de distantare sociala, majoritatea oamenilor ies in continuare in scopuri esentiale, cum ar fi cumparaturile alimentare. Asigurati-va ca luati toate masurile de precautie necesare. De exemplu, puteti sterge manerul caruciorului alimentar cu un servetel dezinfectant si evitati contactul direct cu casierele.

Purtati masca peste tot!

Purtati intotdeauna o masca in public daca nu va simtiti bine, deoarece bariera ar putea impiedica picaturile infectate sa ii contamineze pe altii. Copiii pot purta si mastile de panza insa ulterior trebuie dezinfectate de parinti.

Invatati-i pe copii sa nu-si atinga fata

Daca picaturile cu bacterii intra in nasul sau gura unui copil, acestea se pot imbolnavi. Incurajati-va copiii sa evite atingerea fetelor lor in public.

Asigurati-va ca micutii se spala pe maini

 

Cea mai buna modalitate de a va reduce sansele de a obtine coronavirus este practicarea unei igiene adecvate a mainilor, asa ca invatati-i pe copii cum sa se spele pe maini cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde. Asigurati-va ca se curata inainte de a manca, ori de cate ori va intoarceti din public si inainte de a le atinge ochii, nasul si gura. De asemenea, puteti folosi dezinfectant pentru maini cu cel putin 60% alcool.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare