DIY. Cum poti face acasa dezinfectant de maini pentru copii

Iarna este anotimpul in care racelile sunt la orice pas. Sa mai luam in calcul ca trecem si printr-o pandemie?

Este important sa ii invatam pe micutii nostri sa se spele pe maini atunci cand intra in casa. Iar atunci cand sunt in public sa invete sa se dezinfecteze.

Puteți face acasă un dezinfectant pentru mâini accesibil, ușor și potrivit pentru copii. Citiți mai departe pentru rețetă, cu sfaturi pentru utilizarea dezinfectantului pentru mâini în condiții de siguranță și eficacitate.

Rețetă DIY pentru dezinfectant

Când vine vorba de eliminarea germenilor, cea mai eficientă metodă este spălarea mâinilor cu săpun și apă caldă timp de cel puțin 20 de secunde. Dar puteți folosi și un dezinfectant pentru mâini. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) spun că ar trebui să alegeți o opțiune pe bază de alcool cu cel puțin 60% alcool pentru o eficiență maximă.

Pentru a realiza propriul dezinfectant veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

  • ⅔ cană 99% alcool izopropilic (alcool de frecare)
  • ⅓ ceașcă de gel de aloe vera
  • Ulei esențial (opțional)
  • Container etanș

În această rețetă, alcoolul izopropilic este esențial pentru uciderea germenilor. Aloe vera împiedică soluția dură să vă usuce pielea, iar uleiul esențial adaugă parfum (deși aceste uleiuri pot provoca iritații ale pielii sensibile, deci nu sunt necesare).

Puteți utiliza dezinfectantul pentru mâini DIY la fel ca și unul normal.

Dezinfectantul pentru mâini ar trebui să fie frecat pe toată suprafața mâinilor și a degetelor, asigurându-vă că există o acoperire completă. Continuă să freci până când mâinile tale se simt uscate. Poate dura până la cinci minute până când dezinfectantul pentru mâini pătrunde în bacterii și devine complet eficient.

Cum să te asiguri că este sigur pentru copii

Alcoolul va indeparta cu siguranta germenii. Acordati insa atentie  uleiurilor esentiale si chiar si aloe vera pentru ca pot provoca sensibilitate la unii copii. Multe uleiuri esențiale pot provoca erupții cutanate atunci când sunt utilizate pe piele.

Ca măsură de precauție, păstrați întotdeauna dezinfectantul pentru mâini DIY departe de copii și depozitati-l într-o cameră bine ventilată. De asemenea, asigurați-vă că micutii nu inghit niciun produs dezinfectant. Frecați-l în pielea lor până când este complet uscat.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare