5togo lanseaza proiectul caritabil “Barista pentru o zi”

5togo lanseaza proiectul caritabil “Barista pentru o zi”

0

Pentru ca am crescut si am ajuns la un numar de 30 de cafenele si pentru ca ne-am bucurat inca de la inceput de sprijinul oamenilor dorim sa sarbatorim altfel si sa oferim comunitatii un Bulgare de Luminia, o fapta buna.

“5 to go” a lansat saptamana trecuta, proiectul caritabil “Barista pentru o zi” ce are drept scop strangerea de fonduri pentru copiii diagnosticati cu autism. In cadrul proiectului se vor alatura numeroase persoane publice care doresc sa sustina proiectul si sa fie barista in una dintre cafenelele lantului 5togo iar toate incasarile stranse in intreaga zi vor fi donate asociatiei “Bulgare de lumina”.

Proiectul a avut deja doua editii, in data de 15 noiembrie,  Liviu Teodorescu a dat start-ul proiectului la 5togo Concept Store din Str. Buzesti 28 iar mai apoi Mircea Eremia si-a aratat sustinerea preparand bauturi pe baza de cafea in cadrul 5togo Kogalniceanu din Str. Johann Gutenberg 16.

“Ne-am gandit o data cu atingerea numarului de 30 de cafenele cum sa sarbatorim. Evident ca am fost bucurosi de succesul nostru si recunoscatori pentru sprijinul comunitatii si am decis ca trebuie sa sarbatorim impreuna cu ei, cei mai importanti parteneri ai nostrii. Apoi ne-am dat seama ca nu ne-ar ajunge probabil un cartier intreg pentru a invitat toti clientii nostrii si am decis sa ne limitam la un numar restrans iar in cele din urma ne-am dat seama ca pentru a face un real cadou comunitatii trebui ca acesta sa bucure, sa aiba insemnatate si sa ofere o reala fericire celor in impas si asa s-a nascut ideea noastra de a ajuta si investi dragoste, timp si resurse in principalul motor de dezvoltare al comunitatii, copiii.” Radu Savopol Fondator 5TOGO.

Impreuna cu asociatia “Bulgare de lumina” ce a aparut din nevoia de recuperare si integrare a copiilor cu deficiente, am decis sa organizam sesiuni de meet & great cu persoane publice ce doresc sa fie #BaristaPentruOZi in cadrul cafenelelor iar fiecare dintre invitati sa participe activ la procesul de preparare a bauturilor pe baza de cafea, acesta fiind modul sau de a se implica in proiect si in societate, iar intreg profitul cafenelei din acea zi va fi donat catre asociatia “Bulgare de lumina”.

“Diferenta dintre noi si alta asociatie este faptul ca se doreste o abordare globala din mai multe unghiuri: recuperare cognitiva, motrica, sociala, senzoriala prin oferirea unui pachet complet de servicii personalizate in functie de fiecare beneficiar, nemaifiind necesara deplasarea acestora dintr-o locatie in alta pentru a avea acces la varietatea de servicii, locatii aflate la kilometrii distanta una de cealalata optimizandu-se astfel costul total al terapiilor cat si timpii morti.” Presedintele asociatiei “Bulgare de lumina”.

Urmatoarele evenimente caritabile “Barista pentru o zi“ ce se vor desfasura pana la mijlocul lunii decembrie ii vor avea drept protagonisti pe baietii de la trupa MAXIM, Raluka, AMI, Amna, Dima si Ana Morodan iar proiectul va continua si in 2017, calendarul de evenimente fiind in curs de finalizare pana la sfarsitul lunii aprilie.

 In prezent 5togo este cel mai mare lant de cafenele de pe teritoriul tarii, fiind totodata si cea mai accesata franciza romaneasca din domeniul de HoReCa.

Pana la sfarsit anului 5togo planuieste deschiderea a inca 3 cafenele, in Pitesti, Craiova si Bucuresti.

10933994_864166120270205_2579182491825106165_n docentilor mircea-eremia-barista-pentru-o-zi radu-savopol-798x533