6 idei preconcepute care va impiedica sa aveti un copil

Schimbarile sociale petrecute in ultimii ani au dus la schimbarea mentalitatii oamenilor cu privire la intemeierea unei familii.

Mai mult, in ciuda avalansei de informatii cu privire la reproducere, un numar mare de oameni nu inteleg felul in care functioneaza corpul lor, informeaza un studiu efectuat intr-o clinica de fertilitate din Noua Zeelanda, potrivit Huffington Post.

Toate aceste lucruri duc la sporirea problemelor de fertilitate atat in randul femeilor cat si al barbatilor. Bebelu.ro iti vine in ajutor vorbindu-ti despre 6 idei gresite care duc la infertilitate. Citeste mai departe ca sa stii ce sa eviti atunci cand te pregatesti sa ramai insarcinata.

40 nu este noul 30

Centrul pentru Controlarea si Prevenrirea Bolilor din SUA raporteaza ca in 2006, 1 mama din 12 care ramanea pentru prima data insarcinata avea peste 35 de ani, comparativ cu anul 1970 cand numai 1 mama din 100 depasea varsta de 30 de ani. De atunci, numarul de femei care aleg sa devina mame in jurul varstei de 40 de ani a crescut de 10 ori.

Din pacate, foarte multe femei se iau dupa acest tip de studii atunci cand isi organizeaza viata, imaginandu-si ca vor fi la fel de fertile la 40 de ani cum erau la 20. Realitatea este diferita, insa. Cercetari recente arata ca riscul de infertilitate creste cu 64% dupa varsta de 35 de ani.

Amanarea nu este o solutie

Studiile arata ca oamenii care isi doresc copii si nu au probleme de fertilitate reusesc sa conceapa in mai putin de un an. Daca nu reusesti sa ramai insarcinata in acest interval de timp, trebuie sa iei in considerare posibilitatea ca aveti o problema. Nu amana la nesfarsit vizita la medic!

“Facem sex suficient de frecvent”

De doua ori pe luna nu inseamna suficient de frecvent. Vietile noastre ocupate nu ne lasa suficient timp sa ne bucuram de sex. Fie ca esti plecata des de acasa sau esti prea obosita ca sa faci dragoste, momentele intime rare inseamna sanse mai mici de a ramane insarcinata. Retine ca esti cel mai fertila incepand cu 5 zile inainte de ovulatie si pe tot parcursul acesteia. Este indicat sa faci sex fie in fiecare zi, fie din doua in doua zile in acel interval temporal.

“Eu sunt de vina!”

Din pacate, prejudecatile legate de femei isi fac simtit efectul si in cazul problemelor de fertilitate. Daca intampinati greutati in conceperea unui copil, nu presupune automat ca tu esti de vina! Vorbiti si consultati amandoi un medic. S-ar putea ca problema sa fie a lui.

John si Kate, plus 8

Ti-e teama sa recurgi la fertilizarea in vitro pentru ca esti convinsa ca vei ajunge ca si Kate, insarcinata cu sextupleti si parasita de sot. Din 1990 incoace, acestei proceduri i s-au adus imbunatatiri semnificative care au dus la reducerea semnificativa a riscului de a concepe gemeni.

Vedetele au copii prin in vitro la 50 de ani. Si eu pot!

Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Chiar daca fertilizarea in vitro este o metoda foarte buna de a ramane insarcinata, ea nu este conceputa pentru a lupta cu ravagiile facute de imbatranirea sistemului reproducator. Foarte multe din vedetele care au copii la aceasta varsta recurg la o alta procedura numita “in vitro cu ovul donat”. Aceasta prespune recoltarea unui ovul de la o donatoare anonima, deci, din punct de vedere genetic, mama purtatoare (tu) nu a contribuit prea mult la conceperea acelui copil.

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare