Putem scapa de vergeturile specifice sarcinii?

Putem scapa de vergeturile specifice sarcinii?

0

Vergeturile reprezinta una dintre cele mai mari temeri ale tinerelor insarcinate. Din acest motiv femeile cheltuiesc sume importante pe tot felul de creme scumpe si uleiuri care promit o piele perfect hidratata, fara vergeturi. Dar chiar fac minuni cremele de acest gen?

Vergeturile, daca apar, isi fac simtita prezenta de la mijlocul sarcinii si raman vizibile si dupa ce nasti. Studiile arata ca circa 90% dintre femeile gravide au vergeturi in diverse grade. Acestea sunt un fel de tesut cicatricial care se formeaza cand elasticitatea normala a pielii nu este suficienta pentru a se acomoda la intinderea impusa de sarcina. Vergeturile apar cel mai adesea pe abdomen, dar unele femei le au pe sani, coapse sau fese.

Asigura-te ca dieta ta contine surse adecvate de nutritienti necesari pielii sanatoase – in principal vitaminele C si E. De asemenea, un aport suficient de proteine este esential.

Trebuie sa accepti ca vergeturile sunt produse din interior si ca tratamentele externe nu le pot indeparta sau preveni. Banii cheltuiti pe produse scumpe sau creme exotice pot doar sa-ti dea sentimentul ca faci ceva, dar nu vor determina disparitia vergeturilor.

Chiar daca iti pastrezi pielea elastica si moale, asta nu va duce la prevenirea vergeturilor, ci doar la diminuarea lor, si in felul acesta poate ca te vei simti mai bine. Unele femei considera ca untul de cacao sau de migdale ajuta. Totusi un masaj delicat cu ulei sau crema poate fi placut si relaxant si, in acelasi timp, reprezinta si un ajutor de intretinere si catifelare a pielii. Desi vergeturile nu dispar dupa nastere, acelea care raman se decoloreaza de obicei si devin mai discrete.