8 lucruri pe care nu ti le-a spus nimeni despre cresterea unui...

8 lucruri pe care nu ti le-a spus nimeni despre cresterea unui singur copil

Multi parinti aleg sa creasca un singur copil, iar dupa o vreme incep sa se intrebe daca au procedat corect sau nu. Iata 8 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre cum e sa cresti un singur copil la parinti.

1. Vei fi judecat

Prieteni, straini, rude vor fi tot timpul cu gura pe tine, acuzandu-te de egoism si chiar te vor incuraja sa mai faci unul “cat e timp”. Indiferent ce spun ei, ce crezi tu este mult mai important. Asa ca asculta-ti inima.

Cu timpul, chiar tu iti vei face reprosuri cu privire la faptul ca ti-ai lasat copilul “singur pe lume”. Iar cand copilul iti va spune ca si-ar fi dorit foarte mult un frate sau o sora, o vei resimti un cutit in inima. Apoi te vei gandi ca imbatranesti si unicul copil se va afla sub stres ca trebuie sa aiba singur grija de tine. Cu o sora sau un frate si-ar fi impartit responsabilitatile.

2. Vei stabili mai multe intalniri pentru joaca

Atunci cand ai mai multi copii, se vor juca impreuna. Insa daca ai doar unul, va trebui sa iesi mult mai des in diverse locuri de joaca sau sa mergi in vizite la alti prieteni cu copii. Vor fi momente cand niciunul dintre voi nu va putea sa se joace cu copilul si il veti vedea trist si apatic…

Avantajul este ca vei putea petrece  mai mult timp de calitate alaturi de copilul tau. Cand ai mai multi, acest timp se imparte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole similare