Acorda-i libertate copilului tau!

Acorda-i libertate copilului tau!

0
libertate copii (http://jonidiskint.files.wordpress.com)

libertate copii (http://jonidiskint.files.wordpress.com)Libertatea este foarte importanta daca dorim ca bebelu nostru sa se dezvolte corect, sa aiba o personalitate puternica, sa fie capabil sa ia decizii singur atunci cand este cazul, sa nu depinda de amicii sai.

Totul trebuie insa sa aiba o masura ! Ii putem oferi libertate atat cat are nevoie, este bine ca el sa hotarasca singur pentru lucrurile pe care le detine, pentru jucariile sale, pentru camera sa, pentru hainute, sau pentru alte activitati pe care ar dori sa le desfasoare.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nu este nevoie sa il controlam tot timpul, sa il spionam, ci este bine sa ii acordam incredere, lasandu-l liber, sa realizeze ceea ce doreste. Daca vom considera ca intrece masura, atunci il vom ajuta cu sfaturi, ii vom explica ce anume nu face bine si din ce motiv, pentru a ne asigura ca nu va mai repeta eroarea.

Nu trebuie sa il pedepsim decat daca are un comportament inadecvat, violent, nu asculta efectiv de nimeni si nimic. Incetul cu incetul isi va reveni, poate fi doar o etapa, poate trece printr-o perioada mai dificila, de aceea este necesar sa ii stam alaturi si sa il ajutam, ascultam.

Libertatea incadrata intr-o anumita norma il va determina pe copil sa nu fie retras mai tarziu, timid, insinguratic, greu de a socializa si integra grupului. Oferiti-i libertate copilului dumneavoastra !
Fara comentarii

Lasa un comentariu