Adolescentul si dependenta financiara de banii parintilor

Adolescentul si dependenta financiara de banii parintilor

adolescentul si banii

adolescentul-si-banii-2

Picture 1 of 2

Indiferent de varsta orice copil isi doreste propriul sau portofel. Cu atat mai mult, adolescentul isi doreste sa nu mai depinda financiar de parinti.

Cu toate ca fiecare dintre noi am visat inca de la cele mai mici varste sa nu mai depindem financiar de parinti acest lucru s-a putut castiga cu multa munca si grija. Pentru castigarea unei independente de acest tip, parintii vor trebui sa fie prudenti si sa ii ofere adolescentului toate informatiile de care are nevoie pentru a putea reusi in dorintele sale.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In cazul in care ii vei da copilului sume importante de bani inca din primii ani de viata nu vei face altceva decat sa il faci iresponsabil si sa nu cunoasca valoarea si insemnatatea banilor. In adolescenta, mai mult ca sigur acesta va proceda in acelasi mod, ramanand la fel de dependent financiar de banii parintilor.

Atunci cand copilul se apropie de varsta adolescentei este indicat sa porti cateva discutii eficiente cu acesta si sa ii explici cum anume se intretine locuinta in care traieste, care sunt nevoile zilnice ale familiei si ce presupune castigarea unei independente financiare. In cazul in care vei reusi sa il faci sa inteleaga ca banii se pot castiga de la o anumita varsta prin multa munca si nu doar prin „intins mana” inseamna ca ai reusit sa ii demonstrezi care este cu adevarat valoarea banilor si cum anume se munceste pentru a fi castigati.

Pentru a nu mai fi dependent de banii parintilor, adolescentului vor trebui sa ii fie trasate niste responsabilitati pe care sa le respecte cu multa grija si pricepere. In schimbul acestui lucru, parintii vor trebui sa il remunereze conform intelegerii de dinainte stabilite. Cu toate acestea, sumele consistente de bani nu vor reusi sa il motiveze la fel de mult ca si o alocatie mai mica. De aceea, incercati sa ii oferiti bani pe masura sarcinilor trasate.

In cazul in care are mai mult timp la dispozitie, pe langa scoala, este indicat sa ii sugerati adolescentului sa se implice in cateva proiecte din care sa poata castiga niste bani pe cont propriu, reusind astfel sa nu mai depinda financiar de voi. Cu toate ca dorinta banilor este mare, mai ales in adolescenta, va trebui sa va supravegheati copilul in asa fel incat proiectele din afara scolii sa nu ii ocupe tot timpul.

Foto: http://www.ourkids.net / http://blog.speedycash.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu