Afectiunile gingivale cauzeaza infertilitatea feminina

Afectiunile gingivale cauzeaza infertilitatea feminina

0
igiena dentara (www.newfacedentistry.com)

igiena dentara (www.newfacedentistry.com)Chiar daca ni se pare ca nu are nicio relevanta, in realitate afectiunile gingivale determina infertilitatea feminina.

Studiile sunt de parere ca gingivita sau alte afectiuni gingivale la fel de serioase pot determina afectiuni ginecologice destul de majore, in asa fel incat femeile care isi doresc sa ramana insarcinata nu vor mai putea face acest lucru prea usor.

Intr-un cuvant, in cazul in care doriti sa aveti un copil este indicat sa va prezentati la un cabinet stomatologic inca de dinainte de a face acest pas pentru rezolvarea problemelor de acest tip. Tot studiile au reusit sa aduca in vedere faptul ca infertilitatea poate fi determinata si de o igienta orala precara. Cu alte cuvinte, daca nu sunteti siguri de modul in care va spalati pe dinti va trebui ca mai inainte de a planui sa aveti un copil sa va prezentati medicului stomatolog care va poate da astfel de recomandari.

Din studiu a reiesit ca femeile care aveau o igienta orala perfecta au reusit sa aiba un copil mult mai devreme decat celelalte care tratau problema dentara in mod superficial. Potrivit cercetatorilor, cele din prima categorie au reusit sa ramana insarcinate intr-un termen de maxim cinci luni, pe cand celelalte au ramas ceva mai greu, dupa aproape sapte-opt luni de incercari repetate.

Potrivit medicilor, infertilitatea feminina poate fi determinata de afectiunile gingivale intrucat acestea determina eliberarea unor substante chimice in organism, ceea ce va ingreuna fecundarea ovulelor de catre spermatozoizi.

Igienta orala este la fel de importanta. In cazul in care nu este efectuata corespunzator la nivelul gingiilor si dintilor se pot instala aproape 700 de bacterii ce vor fi ulterior preluate de catre organism, creand infertilitate