Alimentatia scolarului

Alimentatia scolarului

0

mofturos-home

Picture 1 of 2

Alimentatia scolarului tau este foarte importanta pentru sanatatea sa generala. O nutritie adecvata poate impiedica, multe probleme medicale, inclusiv a deveni supraponderali, oasele slab dezvoltate si aparitia diabetului.

Cea mai buna nutritie, recomandata pentru ati mentine scolarul sanatos, este sa-l incurajezi sa manance, o varietate de alimente. Alege o dieta care sa-i ofere suficient calciu si fier pentru a indeplini cerintele pentru creserea si dezvoltarea sa. O dieta saraca in grasimi, grasimi saturate si colesterol; o dieta moderata in zaharuri si sare.

Pentru a tine acest regim de nutritie puteti stabili un exemplu. Obiceiurile alimentare sanatoase si exercitiile fizice regulate ar trebui sa devina o obisnuinta in familia dumneavoastra. Este mult mai usor atunci cand toti cei din familie urmeaza acest exemplu. Cumparati alimente cu putine calorii, cu un continut scazut de grasimi, lapte degresat. Evitati sa cumparati produse pentru desert ce contin foarte multe calorii, cum ar fi snacks-urile, chips-urile, bauturile racoritoare, inghetata.

Foto: www.babyonline.ro / www.alimentatiecopii.ro