Alimentele pe bază de plante care pot reprezenta risc pentru copiii cu alergii

Alimentele vegetarian sau laptele de soia pot fi opțiuni bune pentru familiile care urmează o dietă pe bază de plante, însă în același timp pot reprezenta surse de alergeni pentru anumiți copii. Iată ce trebuie să știți.

Toate noile produse pe bază de plante care ajung pe rafturile magazinelor oferă oamenilor mult mai multe opțiuni. Dar aceste produse introduc și noi riscuri alergice.

Ce alimente pe bază de plante pot reprezenta un risc pentru copiii cu alergii

Cea mai îngrijorătoare este proteina de mazăre, care este utilizată în produse precum alternative de carne pe bază de plante și iaurt fără lactate. Deoarece mazărea este leguminoasă la fel ca arahidele, unii copii care sunt alergici la arahide pot reacționa și la proteina din mazăre. Se estimează că aproximativ 5% dintre persoanele alergice la arahide pot fi, de asemenea, alergice la alte leguminoase (cum ar fi mazărea, fasolea și linte).

Dacă copilul dumneavoastră a avut vreodată o reacție ușoară la leguminoase, discutați cu alergologul pentru a-l testa.

Concentrația de proteine este mult mai mare în aceste produse pe bază de plante, până la 95% proteine, comparativ cu doar 8% pentru mazărea  simplă, gătită.

Așadar, dacă un copil este alergic la leguminoase, reacțiile sunt mai susceptibile să apară atunci când mănâncă aceste produse, la acestea reacțiile fiind mult mai severe.

Dacă copilul dumneavoastră trebuie să evite leguminoasele, verificați listele de ingrediente. Trebuie evitate următoarele: izolat de proteine de mazăre, concentrat de proteine de mazăre, fibre de mazăre, fibre de mazăre și proteine de mazăre hidrolizate.

Și, deși știm că deja citiți îndeaproape etichetele dacă copilul dumneavoastră are alergii alimentare, este bine să ne amintim că produsele pe bază de plante nu sunt neapărat vegane și pot conține în continuare produse de origine animală.

Deși sunt deserturi pe bază de plante, unele dintre ele conțin în continuare urme de lapte. Într-o declarație sub lista de ingrediente este menționat „nu este recomandat persoanelor alergice la lapte”.

 

Doar pentru că un produs este pe bază de plante nu înseamnă că nu conține alergeni

Alimentele pe bază de plante pot conține în continuare produse de origine animală, cum ar fi laptele, precum și proteine din mazăre care pot provoca reacții la copiii care sunt alergici la arahide, deoarece ambele sunt leguminoase.

Asigurați-vă că citiți întotdeauna etichetele cu atenție înainte de a cumpăra orice produse de origine vegetală.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare