Am luat pilule…cand raman insarcinata?

Am luat pilule…cand raman insarcinata?

0
pilule contraceptive (www.syrf.org)

pilule contraceptive (www.syrf.org)Odata ce te-ai decis sa devii mamica dupa ce ai urmat un tratament cu anticonceptionale trebuie sa te astepti la tulburari hormonale si intarzierea menstruatiei. Asadar, acestea nu vor cunoaste data exacta a ovulatiei si nici cand sa poata incepe demersurile pentru a ramane insarcinate.

Iata cateva intrebari referitoare la intreruperea tratamentului cu anticonceptionale:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:
  • Dupa ce am renuntat la anticonceptionale este posibil sa am un ciclu dereglat? Este posibil sa fi devenit mamica fara sa stiu? In mod normal, dupa intreruperea tratamentului cu anticonceptionale este posibil sa trecetiprintr-o perioada de dereglare a ciclului menstrual. Asa se poate intampla ca menstruatia sa apara la un interval de timp destul de lung in asa fel incat sa va puteti speria ca ati ramas sin prima insarcinata. Cu toate acestea, pentru a scapa de suspiciuni este indicat sa efectuati un test de sarcina care va poate da un raspuns destul de precis. Daca ciclul intarzie sa apara si s-a demonstrat ca nu esti inca insarcinata, mergi la medic pentru un consult de specialitate.
  • Cum pot afla daca sunt in perioada fertila si cand anume sa incep sa am contacte sexuale cu partenerul pentru a deveni parinti? Daca ai un ciclu menstrual de 28 de zile, calculand de la prima zi de sangerare si pana la prima din urmatoarea luna, vei avea ovulatie in ziua a 14-a a lunii. Daca insa ciclul tau menstrual este mai mare, calculeaza care este durata sa si din total scade 14 zile pentru a depista perioada fertila. Daca ciclul este de 30 de zile, ovulatia este in a 16-a zi, iar daca este la 31 de zile, ovulatia este in a 17-a zi. Pentru a avea succes in dorinta voastra de a deveni parinti este indicat sa incercati sa aveti contacte sexuale cu cel putin doua zile inainte de ovulatie.
  • In cat timp voi ramane insarcinata dupa intreruperea tratamentului? Daca nu am luat pastile voi ramane mai repede insarcinata? Regula generala la un cuplu care nu a luat astfel de masuri de protectie este de maxim un an calendaristic. Dupa un an de incercari sexuale regulate, cuplul va fi declarat infertil si se va putea incepe tratamentul infertilitatii. In schimb, dupa intreruperea tratamentului este posibil sa fie nevoie de circa trei luni calendaristice pana la concepere intrucat menstruatia este inca dereglata in aceasta perioada. Daca ai optat spre metoda contraceptiva injectabila va trebui sa astepti mult mai mult pana cand menstruatia se va regla, aproximativ un an calendaristic.Fara comentarii

Lasa un comentariu