Anestezia epidurala ineficienta la gravidele supraponderale

Anestezia epidurala ineficienta la gravidele supraponderale

0
gravida (www.firheat.com)

gravida (www.firheat.com)Anestezia epidurala reprezinta una dintre cele mai solicitate metode pentru ameliorarea durerilor nasterii. Cu toate acestea, este posibil ca anestezia sa nu fie la fel de eficienta in cazul gravidelor supraponderale.

De regula, anestezia epidurala este folosita pentru calmarea durerilor nasterii naturale. Cu toate ca inca nu exista o demonstratie stiintifica cu privire la efectul epiduralei la gravidele supraponderale aceasta este posibil sa nu fie la fel de eficienta.

Potrivit medicilor, tratamentul epiduralei este acelasi si in aceeasi cantitate. Ceea ce difera este modul in care se va administra medicatia in asa fel incat epidurala sa isi produca efectele dorite.

In cazul unei gravide supraponderale montarea cateterului pe spatele gravidei este destul de greoaie, iar medicatia este posibil sa ajunga in alte locuri decat in nervii spinali pentru a amorti partea inferioara a corpului.

Cu alte cuvinte, in cazul in care medicul nu va reusi sa monteze cateterul epidural in punctul exact este posibil ca aceasta sa devina fara efect. De aceea, marimea acelor este mai mare decat in cazul femeilor mai slabe in asa fel incat sa se poata patrunde prin tesuturile adipoase.

De aceea, experienta medicului anestezist isi spune cuvantul in cazul gravidelor supraponderale la insertia epiduralei.