Anestezia peridurala

Anestezia peridurala

gravida (http://2.bp.blogspot.com)

gravida (http://2.bp.blogspot.com)O nastere poate fi mai usor depasita cu ajutorul anesteziei peridurale. In cazul in care mamica este de acord medicii ii pot injecta acesteia doza de anestezie peridurala care sa conduca catre diminuarea senzatiilor dureroase.

Cu toate acestea, frica de necunoscut determina tot mai multe mamici sa nu incerce anestezia peridurala considerand ca efectele sale adverse sunt destul de numeroase si de nocive pentru sanatatea bebelusului. De asemenea, costurile administrarii anesteziei peridurale raman la aprecierea pacientei, fiind singura care le va suporta.

Anestezia peridurala presupune introducerea unui ac destul de subtire intre doua vertebre situate in spatiul epidural si eliberarea substantei anestezice. O astfel de anestezie peridurala este destul de des intalnita in cazul nasterilor prin cezariana. In cazul nasterilor normale, pacienta va putea fi anesteziata doar dupa o dilatatie de patru-cinci centimetri.

Folosirea anesteziei peridurale in timpul nasterii vaginale presupune cunoasterea de catre gravida a unor instructiuni pentru ca aceasta sa poata expulza fara probleme fatul in momentul in care nasterea este pe punctul de a se apropia. De aceea, discutia cu medicul specialist este oportuna mai inainte de administrarea anesteziei peridurale.

Anumite afectiuni ale coloanei vertebrale sau o greutate prea mare a fatului in momentul nasterii sunt doua situatii in care anestezia peridurala este contraindicata.

 

Articole similare