Bebe nu se opreste din plans

Bebe nu se opreste din plans

0

Sunt multe strategii care pot avea efect reconfortant asupra bebelusului care este extrem de agitat. Totusi, pentru copiii foarte irascibili si care sufera de colici, s-ar putea ca doar infasatul ori sasaitul sa nu fie de ajuns. Iata motivele pentru care este posibil ca bebe sa nu se linsiteasca, atunci cand plange.

Are o problema minora

Este posibil ca bebelusului sa-i fie foame sau sa se chinuie sa aiba scaun. Din fericire, aceste probleme sunt evidente si usor de rezolvat si fara ajutorul strategiilor.

Are o problema majora

Iritabilitatea poate fi explicata medical la aproximativ 10-15% dintre bebelusii care sufera de colici, de exemplu printr-o intoleranta alimentara sau prin refluxul acidului gastric.

Strategiile sunt puse in aplicare succesiv

Cu cat mai tare plange bebelusul, cu atat mai mult are nevoie ca strategiile sa fie aplicate simultan.

Strategiile nu sunt executate corect

Ca in cazul oricarui reflex, reflexul de linistire trebuie declansat corect.

Familiarizarea: un experiment pentru linistirea bebelusului tau

Ca sa iti dai seama care este tehnica preferata de linistire a copilului tau, asaza-l pe spate atunci cand este doar usor agitat. Incepe sa aplici strategiile, una cate una si vezi de cate este nevoie pentru a-l potoli:

  • Sasaie incet. Daca nu are efect, incearca un sasait mai tare, chiar langa urechea copilului.
  • Infasa-i bratele, ca sa nu si le mai agite. Fa asta in timp ce sasai.
  • Pune bebelusul infasat sa stea pe o parte sau pe burtica si sasaie din nou.
  • Acum adauga o miscare rapida de leganare.
  • In sfarsit, pe langa toate acestea, da-i sa suga fie suzeta, fie degetul tau.

Odata ajunsi aici, in mod normal, majoritatea bebelusilor agitati sunt deja linistiti.

Cineva a spus odata ca „la fiecare minut se naste un sugar”. Intr-adevar, in fiecare zi, pe lume se nasc mii de bebelusi, care sug, se leagana si asculta sasaitul linistitor al mamei! Asa cum fiecare bebelus are parul de alta culoare si o fire diferita, fiecare sugar prefera o alta modalitate de a fi linistit.

Unii se linistesc mai bine daca sunt leganati, altii tac pe data cand aud un zgomot alb, iar altii se predau indata ce sunt pusi sa stea pe burtica. Bebelusii cuminti nu au nevoie decat de o strategie sa se linisteasca si sa se insenineze.

In schimb, sugarii agitati au nevoie de mai mult ajutor. De multe ori au nevoie de doua, trei sau patru strategii aplicate simultan pentru a termina episodul de plans. Iar bebelusii cei mai agitati, care sufera cel mai mult de colici, au nevoie de toate cele cinci strategii in acelasi timp.

Articole similare

0

0