Bronzul in sarcina

Bronzul in sarcina

Tocmai ai aflat ca esti insarcinata si nu stii daca mai poti sa iti petreci ore in sir stand la soare? Nu stii daca iti va dauna atat tie, cat mai ales celui mic daca te vei expune radiatiilor ultraviolete?

Efectul bronzarii reprezinta capacitatea epidermei de a se proteja impotriva acestor radiatii destul de nocive pentru organismul uman, care pot duce de cele mai multe ori catre des intalnitul cancer de piele, foarte greu tratabil.

Fiind insarcinata vei putea constata sensibilitatea pielii tale, asa ca noi iti recomandam sa te feresti cat poti mai mult de razele nocive ale soarelui mai ales din perioada pranzului. Daca totusi nu ai incotro si trebuie sa mergi prin soare ori daca esti alaturi de un grup de prieteni la plaja nu uita sa folosesti cat mai multa crema cu factor de protectie solara foarte ridicat pentru a evita efectul arderii epidermei.

Vei constata ca efect al expunerii solare faptul ca vei putea capata diverse pete de culoare mai inchisa la nivelul fetei sau in zona ombilicului, aparand asa-numita linea negra.

Chiar daca stim ca efectele expunerii la soare in aceasta perioada nu sunt destul de benefice atat pentru tine, cat si pentru bebelus, nu stim care este modul in care cel mic este afectat de o astfel de expunere solara a mamei.

Prin expunerea la soare, nivelul de acid folic din corpul mamei va scadea destul de mult, ceea ce va duce la anumite afectiuni la nivelul coloanei vertebrale si a creierului bebelusului, acidul folic fiind esential in dezvoltarea intrauterina a bebelusului.

Riscul de deshidratare este destul de mare atat pentru tine, cat si pentru cel mic, daunand dezvoltarii interne a acestuia.

Cu toate acestea, daca primul trimestru de sarcina tocmai a fost parcurs, expunerea la soare, dar nu prelungita, nu mai reprezinta un risc major pentru cel mic intrucat din punct de vedere organic acesta s-a format.

Poti alege ca varianta de bronzare creme autobronzante ce vor reusi sa iti redea aspectul maroniu al pielii. Inainte de folosire nu uita sa ceri sfatul medicului care te supravegheaza intrucat si compozitia diverselor creme poate fi extrem de nociva pentru bebelusul in formare.

Articol realizat de Tatiana Tuţă