Cand vezica isi face de cap

Cand vezica isi face de cap

0

In primele luni de sarcina si mai ales spre sfarsitul ei apare nevoia de a urina frecvent, fara sa te poti stapani. Chiar si noaptea o sa faci cateva drumuri la baie. O sa fie si momente cand acest lucru o sa devina deranjant, dar nu ai ce face. Haide ca 9 luni trec repede!

In primul trimestru de sarcina, uterul tau in crestere si copilul care se dezvolta preseaza vezica urinara determinand urinarea frecventa. Aceasta se va intampla din nou catre sfarsitul sarcinii cand copilul coboara pregatindu-se de nastere. Hormonii si volumul crescut al circulatiei afecteaza, de asemenea, controlul vezicii si determina posibile infectii urinare.

Ce poti sa faci:

  • In timpul sarcinii, urinarea frecventa este normala. Nu poti face nimic impotriva ei, astfel incat accepta situatia si fa-ti planuri in functie de ea. (Vezi cum iti programezi drumurile in oras si calatoriile cu masina). De fiecare data cand folosesti toaleta, incearca sa-ti golesti complet vezica.
  • Bea lichide in cantitate mare, mai ales apa. Reducand aportul de lichide nu vei rezolva problema nevoii de a urina des, in plus ai nevoie de lichide pentru ca rinichii sa functioneze bine.
  • Daca in timpul urinarii ai senzatia de arsura sau de intepatura, poti avea o infectie urinara. Consulta medicul ginecolog fara intarziere deoarece o astfel de infectie se poate agrava daca nu este tratata. Continua sa bei suficiente lichide. Sucul de merisor poate ajuta in aceasta situatie.
  • Lenjeria trebuie sa fie din bumbac pentru ca este mai buna decat cea din material sintetic. Evita lenjeria foarte stramta.
  • Dupa urinare, spala-te local cu apa calda. Pentru a reduce la maxim riscul de infectie, intotdeauna sterge-te dinainte spre inapoi.