Un nou test poate determina sexul bebelusului din a 7-a saptamana de sarcina

Baiat sau fetita? Este cea mai importanta intrebare pe care si-o pun parintii atunci cand afla ca vor avea un copil. Cu toate acestea, ei trebuie sa astepte un timp pana sa afle.

Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii americani au descoperit o metoda de a afla sexul bebelusului la doar 7 saptamani de sarcina.

Desi cei mai multi medici nu puneau la dispozitia pacientilor metoda de testare, aceasta era disponibila online pentru cei interesati. Oamenii de stiinta au descoperit ca, in ciuda scepticismului lor, testul este corect.

Acesta depisteaza in sangele mamei fragmente din cromozomul masculin. Daca acesta este prezent, si, deci, testul iese pozitiv, inseamna ca mamica asteapta un baiat.

Echipa responsabila cu descoperirile isi desfasoara activitatea de cercetare la Tufts University School of Medicine din Boston. Specialistii considera ca acest test este foarte util pentruprevenirea hemofiliei in cazul cuplurilor care au cazuri in familie.

Deoarece aceasta boala afecteaza in primul rand baietii, femeile care stiu ca poarta in pantece o fetita nu mai trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste o posibila amniocenteza.

Metoda este numita “cell-free foetal DNA” (ADN fetal non-celular) si este disponibila in cele mai multe spitale din Europa. Costurile ei se ridica la 225 £.

Cu toate acestea, sustinatorii drepturilor umane au declarat ca testul ar putea fi folosit pentru a afla mai devreme sexul copilului cu scopul de a recurge la avort daca acesta nu corespunde dorintelor parintilor.

Cercetatorii de la spitalul din Boston au scos la iveala faptul ca testul “ghiceste” corect sexul copilului in 98,8% din cazuri. Alternativa pentru aceasta metoda este clasica ecografie care se face la 12 saptamani. Aceasta nu depisteaza cu maxima acuratete sexul bebelusului.

O companie din SUA continua cercetarile pentru conceperea unui test ADN non-celular pentrudepistarea timpurie a sindromului Down. Specialistii spera ca acesta sa fie disponibil cat mai curand.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare